Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vellykket okseauksjon i vårsola på Staur

Nok en gang ble testoksene solgt for rekordhøye priser. Charolais­oksen Lampard toppet kalaset.

STEMNING: Med sol, en rappkjefta auksjonarius, flotte avlsdyr og høye priser ble auksjonsdagen en fest.

Siste lørdag i april var landets ammekuentusiaster samlet til festdag på Staur. 60 okser av rasene charolais, limousin, aberdeen angus, hereford og simmental gikk under auksjonarius Håkon Marius Kvækens hammer. Rekordbeløpene lot ikke vente på seg. Første okse i ringen, testvinneren for limousin, Laban av Schjøll, ble solgt til Sauda for 185 000 kroner. Det er nye rekord for rasen.

– Gode bein, godt lynne, pluss at den vokser godt, uttalte kjøper May Kristin Lofthus til Hamar Arbeiderblad, da hun ble bedt om å begrunne kjøpet.

Like etter fulgte charolais opp rekordprisene. Ludde PP av Dillerud gikk for skyhøye 200 000 kroner. Som om ikke det var nok, klinket Lampard av Flittlie til med en salgspris på hele 215 000 kroner. Oksen har eksteriøret som sin aller sterkeste side og har ifølge Tyr et nærmest perfekt utseende. Han er også god på grovfôrutnyttelse, muskeldybde og intramuskulært fett.

Annonse

Totalt ble det også satt ny rekord for gjennomsnittspris. Denne er nå på kroner 85 300 kroner, og til sammen ble det solgt okser for 5 118 000 kroner. Rundt 1 000 be­søkende var innom på Staur i løpet av dagen.

– En svært god dag, melder Tyr.

Neste artikkel

Kritiser Tine for pseudovitenskap