Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bare grønne besetninger bør delta på utstilling

Viktig for å begrense forekomsten av BRSV- og Corona-smitte.

Potensiell smittefare: Både røde og grønne besetninger kan delta på fylkesvise utstillinger, men grønne besetninger skifter status til røde hvis de deltar på en utstilling hvor både grønne og røde besetninger er representert.

Storfenæringa er i gang med et stort saneringsprogram for å begrense forekomsten av BRSV- og Corona-smitte. Hovedregelen er derfor at bare grønne besetninger skal kunne delta på utstillinger, melder Geno.

I 2017 er det imidlertid vedtatt at dyr fra både røde og grønne besetninger innen samme fylke kan delta på mindre utstillinger som for eksempel kalvemønstringer.

– Grønne besetninger vil skifte til rød kategori etter deltagelse, opplyser Tine.

Hver gang noen har arrangert en kalvemønstring, må arrangøren sende oversikt over hvem som har deltatt til de ansvarlige for Bekjempelsesprogrammet for BRSV og Corona-smitte i Tine.

Annonse

Når det er gått en måned siden utstillingen, anbefales det at de som har deltatt, tar blodprøve fra fire unge dyr over seks måneder og sender disse til Tines analyselaboratorium i Molde.

– Ellers er det viktig at klær og sko som brukes på utstilling vaskes grundig før de blir brukt i egen besetning igjen, oppfordrer Tine.

Neste artikkel

Pöttingers Combiline blir større