Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jønsberg-elever best på ammeku

Vant Husdyrtreff for spesialisert kjøttfeproduksjon

Kirsten Bjerkestrand Sørby og Mattis Berg Nyhuus imponerte juryen med sin kunnskap om alt en spesialisert kjøttprodusent må tenke på gjennom året. Foto: Husdyrtreff

Jønsberg-elevene Mattis Berg Nyhuus og Kirsten Bjerkestrand Sørby gikk av med seieren i den spesialiserte kjøttfedelen av konkurransen Husdyrtreff. Både i oppgaven med å sette opp et årshjul for en storfekjøttprodusent og i avlsoppgaven imponerte elevene juryen stort.

– Vinnerne viser god innsikt og forståelse for spesialisert kjøttproduksjon. I oppgaven hvor de skulle sette opp et årshjul, har de med sås og si alt vi ønsker at en produsent skal tenke på i løpet av året. Også i avlsoppgaven, hvor de skulle finne okser til et utvalg kyr og kviger, viser de god forståelse både for reinraseavl og krysningsavl. De har god og fornuftig bruk av okser på kviger, oppsummerer juryen, som er bredt sammensatt fra Tyr.

Tidligere var melkeproduksjon og storfekjøttproduksjon samlet i en felles oppgave, men i tråd med økt interesse har det fra 2016 vært laget egne oppgaver som går på spesialisert kjøttproduksjon.

Annonse

– Begge de to siste årene har oppgaven om spesialisert kjøttproduksjon vært den mest populære, forteller Guro Aldersdyst i Tyr. Hun gleder seg over at interessen for kjøttproduksjon ser ut til å blomstre blant framtidas agronomer.

Fjorten oppgaver konkurrerte i år i kategorien for storfekjøttproduksjon.

Neste artikkel

Kritiser Tine for pseudovitenskap