Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Keenan lanserer selvgående fôrmikser

Samarbeid med italienske Storti gir resultater.

I samarbeid med italienske Storti har Keenan lansert en selvkjørende fôrmikser. Litt forenklet kan vi si at Keenan sine blandekar er montert på Storti sin selvgående maskin.

– Keenan og Storti har i fellesskap utviklet en selvgående og selvlastende fôrblander med en uttaksmetode som ikke ødelegger fibrene og leverer MechFiber-blanding av høy kvalitet, noe som er veldig viktig for oss. Samarbeidet rundt denne spennende utviklingen har pågått i lang tid, forteller Robbie Walker, som er administrerende direktør i Keenan.

LES OGSÅ: Alltech kjøper Keenan

MechFiberSP kommer i størrelser med 16 og 20 kubikkmeter blandekar. For å redusere drivstofforbruket og vedlikeholdskostnadene har Keenan valgt et mekanisk drivverk fra motoren til haspelblanderen. En uavhengig test på et fransk melkebruk viste et dieselforbruk på mellom 9,5 og 10 liter i timen, og i følge Keenan tilsvarer det en reduksjon i drivstoffkostnadene på 25 prosent.

LES OGSÅ: Feite kyr er ein flaskehals

Produsenten skryter også av utstikkerteknologien er rask, presis og allsidig. Knivbladene er blelagt med wolfram for ekstra slitestyrke, og de har en unik kryssvis plassering som gir et renere snitt som ikke skader strukturen i fôret. Plasseringen av knivene og konfigureringen av fyllingskanalen gjør at utstikkerhodet kan jobbe i begge retninger. Stor hastighet på transportbåndet gjør at det tar kort tid å laste karet.

Annonse

LES OGSÅ: Eksakt kutting i rundballekutteren

Den selvgående fôrmikseren kan leveres med venstre- eller høyrefôring. Den ene modellen har makshastighet på 25 km/t, mens «Plus» er en høyhastighetsvariant som kan kjøre 40 km/t.

Keenan MechFiberSP ble lansert under Sima-utstillingen i Paris, og blir satt i produksjon til sommeren.

VIDEO: Ut for å komme til fôrbrettet

– Vi har allerede solgt en del MechFiber345SP i Europa og dette forhåndssalget viser den store interessen som finnes for vår første selvgående fôrblander. Kundene våre har tro på vårt detaljfokus og at vi leverer den beste kvaliteten, både når det gjelder selve maskinen og den ferdige fôrmiksen, sier Robbie Walker.

Neste artikkel

Veileder for hest i næring