Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mikkel har funnet lammemor

Kommer på besøk på tunet hver kveld

Erfaren tyv: LilleMikkel behersker lammemora til det fulle. Foto: Bente Aae Havik.

Hobbybonde Bente Aae Havik i Hellandsjøen i Hemne kommune i Sør-Trøndelag fikk tolv lam på sine sju gammalnorske sauer i vår, og på grunn av litt kluss med lamminga, endte tre av lammene som kopplam

For å slippe å fôre dem med flaske, hang Bente opp en lammemor på garasjeveggen, slik at kopplammene kunne gå å forsyne seg når de selv ønsket.

For tre dager siden oppdaget Bente at det ikke bare var kopplammene som forsyner seg av den fristende hengende bufféen med Ulla-melkeerstatning.

– Jeg så LilleMikkel for første gang for tre dager siden, og siden da har han vært tilbake hver kveld. Jeg tror han har kommet hit en stund, for han har virkelig skjønt seg på hvordan lammemora fungerer, forteller Bente.

Hun tror revevalpen kan være foreldreløs, for han virker overhodet ikke som han har dårlig tid eller noen å komme tilbake til når måltidet er over.

Annonse

– Han kan gå rundt på tunet her et par-tre timer. Da rusler han rundt både hit og dit, gjerne i sandkassa til sønnen min, forteller Bente.

Hun holder på å avvenne kopplammene fra melk, men har bestemt seg for å fortsette å blande ut melkeerstatning til revevalpen så lenge den dukker opp.

Sauene hennes er utegangere hele året.

– Vi har gaupe, ørn og rev her, men jeg har heldigvis aldri mista et eneste dyr, avslutter gårdbrukeren.

Neste artikkel

Ny forskning på karbonbinding i jord