Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå selger Synnøve vegansk "ost"

Sjekk hva den er laget av

Plantebasert "ost: Den nye "osten" fra Synnøve Finden er laget av potet, mais og ris.

I midten av september lanserte Synnøve Finden Norges første veganske "ost". Produktet kommer både i skiver og i revet tilstand.

DÅRLIG UTVALG

På spørsmål om hvorfor Synnøve Finden nå lanserer vegansk ost i Norge, svarer kategorisjef Preben Owren at de har sett at stadig flere nordmenn søker en vegansk livsstil, men at utvalget innen ost har vært for dårlig og dyrt. Han håper de nye produktene vil falle i smak hos publikum, og at Synnøve kan lansere flere veganske alternativer innen andre kategorier etterhvert.

Ostene blir å finne på Rema 1000, Meny og i enkelte Spar, Bunnpris og Joker-butikker.

POTET, MAIS OG STIVELSE

Begge "ostene" er basert på stivelse fra potet, mais og ris.

Andre ingredienser er bl.a. kokosolje, risprotein og vegetabilsk fiber.

Annonse

De er også tilsatt B12 og kalsium og er helt glutenfrie, palmeoljefrie, soyafrie og GMO-frie.

Ostene produseres i Frankrike.

NORTURA FØLGER MED

Mens Nortura i sommer lanserte vegetarlaternativer til blant annet hamburgere og pølser, har Tine foreløpig ikke kommet med veganske alternativ til sine oster.

– Det er hyggelig med utvikling i meierisegmentet. Det er viktig med valgfrihet for forbrukerne og Tine skal bli flinkere å lytte til dem. Tine vurderer fortløpende hvordan vi skal respondere på ulike trender i markedet, skriver pressekontakt i Tine, Sigrun Farstad Gregori, på spørsmål om Tine planlegger å gi Synnøve Finden konkurranse på veganmarkedet.    

Neste artikkel

GDPR innføres i Norge 20. juli