Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå skal danskene selge norske skinn igjen

Ny avtale mellom Norges Pelsdyralslag og Kopenhagen Fur

Ser fram til samarbeid: Både formann i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem (t.v) og Tage Pedersen (t.h) fra Kopenhagen Fur har tro på at samarbeidsavtalen vil føre til enda høyere priser på norske skinn. Foto: Kopenhagen Fur.

I slutten av juni skrev Norges Pelsdyralslag under en samarbeidsavtale med verdens største pelsauksjonshus, Kopenhagen Fur.

Fra Helsinki til København

Norges Pelsdyralslag har siden 2004 hatt en avtale med Saga Furs og har dermed anbefalt sine medlemmer å selge skinnene sine på auksjonen i Helsinki.

– Vi har valgt å lage en samarbeidsavtale med Kopenhagen Fur, fordi vi tror det er det beste for norsk pelsdyrnæring. De er verdens største pelsauksjonshus, de er meget profesjonelle, de er gode på markedsføring og de er gode på å selge skinn. Vi har stor tro på avtalen, sier formann i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem.

Attraktiv norsk rev

Norsk sølvrev er en svært attraktiv vare på verdensmarkedet for tida, og både Trane Skadsem og Kopenhagen Fur har store forventinger til at samarbeidet skal kunne gi enda høyere priser.

– De siste årene har vi oppnått en merpris sammenliknet med andre reveskinn. Den norske sølvreven kjennetegnes ved at den har svært fine hår og et fint typepreg. Ved hjelp av Kopenhagen Furs profesjonalitet har vi tro på at vi kan få enda bedre pris for råvaren får, sier Trane Skadsem til landbrugsavisen.

Første gang i mars

Annonse

Også kundene er fornøyde med at norsk sølvrev nå blir tilgjengelig på auksjonen i København.

– At man heretter kan få reveskinn av denne kvaliteten hos Kopenhagen Fur, utfyller sortimentet deres. Det er positivt at vi kan kjøpe både rev og mink her, sier Naoum Distios, gresk pelshandler.

De norske reveskinnene vil bli solgt og markedsført under betegnelsen Norwegian Type. Det skjer første gang på Kopenhagen Furs auksjon i mars 2018.

Neste artikkel

Rekordvekt på okseslakt