Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny gigant-tresker fra John Deere

Høsten 2018 skal den nye John Deere S700-serien lanseres, med en rekke nye funksjoner.

Foto: Produsenten

Serien inkluderer fire nye modeller med rotor, S760, S770, S780 og S790, og tilbyr betydelige forbedringer i «smart» teknologi, forbedret førerkomfort og bedre datainnsamling. John Deere presenterer «Combine Advisor», som inneholder sju programmers-automatikk, som skal lette høstearbeidet for treskeroperatøren.

Men den mest synlige endringen vil være å finne inne i førerhuset. Der har det kommet et helt nytt armlene med tilhørende ny CommandPro kjørespak. Den nye kjørespaken har mange likheter med den som sitter i de nye 6250R-traktorene. Her vil føreren enkelt kunne tilpasse sine ønsker om betjening av spaken. Den vil ha opptil 7 programmerbare funksjoner. I det nye armlenet har det også plitt plassert det nye GS 4600 displayet som gir mange nye muligheter for betjening og oversikt over treskeren.

- De nye modellene vil også bli å finne som Hillmaster utgaver, noe som passer perfekt for norske forhold, sier Bård Svarstad, kategorileder John Deere i Felleskjøpet Agri.

Combine advisor skal også inneholde Active Yield-systemet, som John Deere fikk sølvmedalje for på Agritechnica 2015. Her vil maskina løpende kalibrere utbyttet med veieceller i korntanken, slik at sjå­føren ikke trenger å veie kornet for å kalibrere avlingsregistratoren når man skifter korntype.

Annonse

Rent fysisk er det også nyheter å finne i førerhuset, i form at et nytt armlene med ny kjørespak, samt 4600-terminal som er kjent fra John Deeres traktorserier.

Den nye s700-serien er allerede presentert for det amerikanske markedet og vil bli produsert på John Deere-treskerfabrikken i East Moline i Illinois USA. Treskerne til det europeiske markedet vil bli produsert i Zweibrücken i Tyskland, på samme fabrikk som John Deeres finsnitter produseres.

De nye S700-treskerne forventes å bli presentert i Europa høsten 2017.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin