Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

På topp for tredje gang

Botilsrud beste landsvinbesetning i Norsvins kåring.

I fjor påpekte Norsvin at Jan og Tonje Botilsrud har suverene resultater å vise til i sitt arbeid, og bidrar til stor avlsframgang for den norske grisen. Foto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo.

Hvert år gjør Norsvin stas på sine avlsbesetninger på landsvin og duroc.

- Norsk svinegenetikk er ettertraktet også på det internasjonale markedet, og våre dyktige avlsbesetninger spiller en vesentlig rolle i utviklingen av produktet, sier Norsvins avlssjef Erling Sehested.

GJENGANGERE

Utdelingen forgikk under avlsbesetningsmøtet på Hamar torsdag, og best av besetningene med landsvin er igjen Tonje og Jan Botilsrud fra Kirkenær i Hedmark. De troner på toppen for åttende gang siden år 2000, og for tredje året på rad. Botilsrud er inne i sitt 27. år som foredlingsbesetning.

- Besetningen skiller seg ut med klar margin på årets rangering, som består av totalt 28 landsvin-foredlingsbesetninger. Det er en imponerende jobb som legges ned i besetningen, skriver Norsvin.

HARD KONKURRANSE

For besetningene med duroc er det også de samme vinnerne som i fjor. Torgeir og Bodil Davidsen fra Revetal i Vestfold tok over besetningen i 2013 og har klatret rett til topps med sine gode resultater. Totalt er det syv avlsbesetninger på denne rasen i Norge, og det var svært jevnt i toppen i følge Norsvin.

TRØNDERSUKSESS

Annonse

Det ble også gitt utmerkelse til beste formeringsbesetning, og også i denne «klassen» gikk prisen samme vei som i 2015. Arne J. Sesseng fra Selbu i Sør-Trøndelag er best av de 49 rangerte formeringsbesetningene. Det er disse produsentene som lager krysningspurkenr (TN70) som er mødrene til den norske slaktegrisen.

LES OGSÅ: Omsatte limousin for over en million.

LES OGSÅ: Gründerpris til Findmysheep.

Neste artikkel

Nå kan du teste om fôret er forgiftet av mykotoksiner