Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Selger brød med iPhone

Tradisjonell bankkortterminal ble for dyr.

Enkelt: Etter å ha investert i kortterminal, koster betalingsløsningen iZettle under 400 kroner i måneden for daglig leder Solvår Lillemo Reinsberg i Eidum Gårdsbakeri.

På Eidum Gårdsbakeri ble bankterminalen valgt bort til fordel for en rimeligere løsning. Nå betaler kundene med bankkort via bakeriets iPhone.

OPPLEVER LØSNINGEN SOM TRYGGERE

Kundene som kjøper nybakt brød av Solvår Lillemo Reinsberg opplever det som innovativt og kult å betale med iZettle-terminalen.

– Det er positivt at kortterminalen er så liten at kundene kan holde den i hånden. Jeg tror de opplever det som tryggere og enklere å skjule pinkoden i stedet for å stå lent over en disk, sier den daglige lederen i Eidum Gårdsbakeri.

ALLSIDIG GÅRDSDRIFT PÅ EIDUM

I bakeriet på gården i Stjørdal lager hun hjemmebakt brød med naturlige ingredienser. Brødene leveres til bedrifter i området. I tillegg drifter hun et gårdsutsalg som er åpent to dager i uka og er med på Bondens marked i Trøndelag. Mer om bakeriet finner du på eidum.no. Mannen Vebjørn Reinsberg drifter jordbruksdelen på gården med produksjon av bygg og havre. Gården tok de over for tre år siden.

Ideen om å investere i iZettle fikk Reinsberg fra en som sitter i styret i gårdsbakeriet og som jobber i bank. Betalingsløsningen via iPhone var en billig løsning å starte med sammenlignet med en vanlig betalingsterminal der prisen og månedsleien ble høyere. Reinsberg fant det også vanskelig å vite hvor stort behovet for kortbetaling ville bli.

HENDIG LØSNING PÅ BONDENS MARKED

Fra iZettle får vi opplyst at selve kortterminalen koster 990 kroner. I tillegg må du betale 2,75 prosent i gebyr per transaksjon.

For Reinsberg varierer omsetningen fra måned til måned, og det er vanskelig å si hvor mye hun betaler i månedlige gebyr.

– Beløpet er aldri kommet over 400 kroner for en måned. I desember kan det komme over 500 kroner, sier hun.

En fordel med betalingsløsningen er at den er mobil, og kan enkelt tas med på markeder som Bondens marked. Terminalen ligner en vanlig betalingsterminal og er i følge Reinsberg lett å forstå for kunden.

REGISTRER DEG PÅ NETTET

Annonse

iZettle er et svenskt selskap. Tanken er at hvilken som helst Android-, iPhone- eller iPadbruker kan motta kortbetalinger på en enkel måte.

iZettles kortlesere kommer i to versjoner: Chip & Signature, som kobles til jack-pluggen til en smarttelefon eller nettbrett, og Chips & Pin som tilkobles via Bluetooth-teknologi.

Chip & Pin er påkrevd i Norge for bruk mot blant annet VISA.

For private brukere er det en daglig transaksjonsbegrensning på 30 000 kroner, med 15 000 kroner maksimalt per kort og transaksjon.

For bedrifter er transaksjonsbegrensningen satt til to millioner kroner per dag, med 25 000 kroner maksimalt per kort og transaksjon via Chip & Pin-enheten.

Begrensninger for bedrifter som tar seg betalt via et VISA-kort er 10 000 kroner daglig, med 1 500 kroner maksimalt per kort og transaksjon.

iZettles kortlesere kommer i to versjoner: Her vises Chip & Signature, som kobles til jack-pluggen til en smarttelefon eller nettbrett.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin