Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Selger dansk gigant-gård

220 millioner kroner og 1227 liggebåser

Den største gården som noen sinne er lagt ut for salg i Danmark kan bli din for den nette sum av 220 millioner kroner.

–Med 10 000 dekar jord tror jeg faktisk at det er den største gården som har vært i salg. Det finnes gårder som er større i Danmark, men ingen som har vært i salg, forteller eiendomsmegleren med ansvar for å selge gigant gården, Evald Borup til danske Landbrugs Avisen.

I april i år gikk Bøje Pedersen, som var en av Danmarks største melkeprodusenter, konkurs med en gjeld på hele 212 millioner kroner. Eiendommen har vært drevet kontinuerlig etter konkursen og eiendomsmegleren forteller om stor interesse etter at gården ble lagt ut for slag denne uka.

–Telefonen har vært rødglødende. Vi har også tiltrukket oss utenlandsk interesse fra Sverige, Tyskland og Nederland, forteller megleren.

Gården har et areal på 9820 dekar fordelt på 14 omkringliggende eiendommer. 8240 dekar er dyrkbar mark og drifta av jorda er satt bort til en maskinstasjon, mens 320 dekar er beite og resten er skog og udyrkbar mark opplyses det i prospektet. Fjøset har 1227 liggebåser og en melkestall som tar to ganger 44 kyr, og en besetning med dansk Holstein som melker 9600 kilo per ku per år.

Annonse

Gården ligger i Himmerland, sør for Astrup i Mariagerfjord kommune på Nord-Jylland.

LES OGSÅ: Taper 80 000 på statens tilbud

LES OGSÅ: Slakter 100 melkekyr for fosfor-reduksjon

Neste artikkel

Ny forskning på karbonbinding i jord