Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Høye avlinger hos Avlingskamp-deltager

Tresket mer enn 700 kilo bygg per dekar.

Avlingskampen har denne sesongen handlet om å dyrke fram størst mulig avling av bygg. Seks deltagere fra ulike områder av landet har deltatt, og hver bonde har fått tett rådgiving fra sin lokale NLR-enhet.

LES OGSÅ: Her er deltagerne i Avlingskampen

Tidligere denne uka besøkte vi en av deltagerne, far og sønn Helgestad fra Holmestrand. I videoen øverst i saken blir vi med senior Jon Petter på treskeren, der han sørger for at de siste havreåkrene blir høstet. Hans oppsummering av årets sesong er at avlingsnivået var høyt, men kvaliteten til dels lav. All høsthveten Helgestad dyrket, ble levert til fôr.

LES OGSÅ: Jakten på en ny byggsort

Annonse

Helgestad valgte i Avlingskampen å dyrke sorten Fairytale, en sort han har hatt gode erfaringer med fra tidligere. Om avlinga hans i det avgrensede konkurransefeltet ble stor nok til å vinne konkurransen, vil vise seg når de endelige resultatene fra Avlingskampen offentliggjøres på Agroteknikk i november. Følg med i Norsk Landbruk for reportasjer og mer bakgrunnsinfo fra de ulike deltagerne. Er du ikke abonnent kan du bestille dette her.

LES OGSÅ:Ser godt resultat av bladgjødsling

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin