Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Charolais toppet alle rekorder

Vellykket okseauksjon på Staur.

Her er noen av charolais-gutta i ringen under auksjonen. Foto: Norsk Charolais.

Lørdag var landets ammekuentusiaster igjen samlet til festdag på Staur. 60 okser av rasene charolais, limousin, aberdeen angus, hereford og simmental gikk under auksjonarius Håkon Marius Kvækens hammer.

DYR LIMOUSINOKSE

Og rekordbeløpene lot ikke vente på seg. Første okse i ringen, testvinneren for limousin Laban av Schjøll, ble solgt til Sauda for 185 000 kroner. Det er ny rekord for rasen.

- Gode bein, godt lynne og den vokser godt, sa kjøper May Kristin Lofthus til Hamar Arbeiderblad da hun ble bedt om å begrunne kjøpet.

Les også: Jovial satte prisrekord: 170 000.

HE’S GOT THE LOOK

Like etter fulgte charolais opp rekordprisene. Ludde PP av Dillerud gikk for skyhøye 200 000. Som om ikke det var nok klinket Lampard av Flittlie til med en salgspris på hele 215 000 kroner. Oksen har eksteriøret som sin aller sterkeste side, og har i følge Tyr et nærmest perfekt utseende. Han er også god på grovfôrutnyttelse, muskeldybde og intramuskulært fett.

Les også: Tyson slo til med imponerende slakteresultat.

SALGSSUKSESS

Annonse

Totalt ble det også satt ny rekord for gjennomsnittspris. Denne er nå på kroner 85 300 kroner og til sammen ble det solgt okser for 5 118 000 kroner. Rundt 1000 besøkende var innom på Staur i løpet av dagen.

- En svært god dag, melder Tyr.

LES OGSÅ: Årets ammekuprodusent kåret.

LES OGSÅ: Flere driver aktivt med avl.

Neste artikkel

Første råner CT-scannet i Canada