Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flere CerexBib-dekk fra Michelin

Dag Idar Jøsang
Publisert: 07.06.12 12:00 | Oppdatert: 25.02.14 17:03

- For å møte kravene fra dagens høyeffektivejordbruk har vi utviklet våre dekk slik at jordbrukerne kan arbeidei alle typer værforhold uten å måtte bekymre seg for at grøden skalta skade. Dette er dessuten dekk som passer de største maskinene påmarkedet, noe som er en forutsetning for stordrift i jordbruket,sier Nurgül Atayer, markedssjef for jordbruksdekk i MichelinNordic.

Større og tyngre treskere med økt høstekapasitet kreverogså mer av dekkene. Svaret fra Michelin er å øke utvalget avCerexBib, som var fjorårets nyhet innen jordbruksdekk. De er nåtilgjengelig i IF (Improved Flexion) 800/70 R 38 CFO og IF 900/60 R38 CFO (Cyclic Field Operation), begge med en større diameter på 2050 mm.

Les også: Bib også for treskeren

Disse dekkene er allerede godkjent av ledende produsentersom John Deere, Case, New Holland, Claas og Laverda og monteres nåpå deres skurtreskere foran den nye sesongen.

Michelin Ultraflex-teknologien gjør at Michelin CerexBibkan kjøres med et lufttrykk på under 2 bar. Med en ekstra fleksibelkonstruksjon av dekkstammen får dekket et høyt defleksjonsnivå ogminst 22 prosent større kontaktflate mot bakken enn tradisjonelledekk. Dette medfører så vel redusert jordpakking som forlengetinnhøstingsperiod fordi dekket har bedre ytelser i fuktigvær.Defleksjonen går heller ikke ut over dekkets holdbarheteller slitestyrke.

Michelin Ultraflex-teknologien finnes i fire forskjelligetyper dekk: Michelin CerexBib for skurtreskere, Michelin SprayBibfor sprøytemaskiner og Michelin AxioBib for ekstremt kraftigetraktorer. Fra før finnes dessuten Michelin XeoBib traktordekk iserien av dekk for jordbruk.