Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk Rødt Fe til Russland og Kina

Med 1,125 millioner kroner fra Innovasjon Norge i ryggen skal Geno Global erobre de voksende markedene i Russland og Kina med sæd fra Norsk Rødt Fe. Geno Global selger sæd fra Norsk Rødt Fe (NRF), både frosset og ved bruk av SpermVital-teknologi.

- Geno har stor kompetanse innenfor avl og bioteknologi og har allerede markert seg i det internasjonale markedet. Eksporten av norske storfegener gjennom NRF-avlen øker hvert år og bidrar til å fremme utviklingsarbeid, noe som igjen vil tjene norske bønder, sier landbruks- og matminister Pars Peder Brekk (Sp) på landbruksdepartementet sine nettsider.

Les også: Geno delte ut avlsdiplomer

I Kina har Geno Global samarbeidet med flere kunnskapsmiljøer og beslutningstakere siden 2009 for å få tilgang til det enorme kinesiske markedet. Kina er det største markedet i verden med sine 10 millioner melkekyr. Planen er at prosjektet til Geno Global skal være ferdig i løpet av fjerde kvartal i år.

Les også: Jan Ole Mellby ny leder i Geno

Det russiske markedet, med 9 millioner melkekyr, er ikke så mye mindre enn det kinesiske. Her kartlegges nå markedsmulighetene i et samarbeid med Viking Genetics. Utfordringen er at det russiske markedet er svært komplisert, og man jobber nå med å skaffe seg oversikt over kritiske handelstekniske forhold.

Annonse

Geno Global AS har fått distriktsretta bedriftsutviklingstilskudd på 550 000 kroner til markedsutvikling i Kina og 575 000 kroner til samme formål i Russland. Tildelingen er i tråd med intensjonene i Regionalt Utviklingsprogram i Hedmark.

Les også: Geno krever økt lønnsomhet innen melk- og storfekjøttproduksjonen

-Dette prosjektet bidrar ikke bare til økt omsetning av norske storfegener i internasjonale markeder, det bidrar samtidig her hjemme til å utvikle bioteknologimiljøet i Hamarregionen. Noe som igjen vil komme norske bønder til gode, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Les også: Geno tilbyr kjønnsseparert sæd av kjøttfe

Neste artikkel

Over 11 tonn melk i snitt