Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Offisiell stenging av Bygdedyrreservatet

Humørbygda Hjelmås slår til igjen. Lørdag 28. mai rir ordføreren i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, til skogs på fjordhest for å lukke verdas første offentlige godkjente Bygdedyrreservat. Deretter går ferden videre til motordag på uteområdet ved Hillesvåg Ullvarefabrikk, med mange spennende aktiviteter. Utstilling av veterankjøretøy og dragracing med veterantraktor er noen av dagens høydepunkt. DRAGRACING MED VETERANTRAKTOR

Et sprekt kobbel med veterantraktorer er ventet til verdens første dragrace for den eldre garde. Det er forventet at traktorene kjører kort, men ikke fort. Humørbonden lover at det blir gjort tilgjengelig hesjestreng og kuletyggis som førsthjelp for skadde og avmagra traktorer.

Første påmeldte i dragerace for veterantraktor er en stolt Massey-Ferguson. Foto: Eirik Blindheim.

- Les også: Humørbonden på Stortinget JANTELOV OG BYGDEDYR ER FARLIGE SAKER

Begrunnelsen for å stenge Bygdedyrreservatet, er i følge Humørbonde Geir Styve, å fjerne styggdommen fra resten av bygda en gang for alle.

Annonse

- Vi vil ha alle Bygdedyraktiviteter samlet til et område, der slikt kan drivest uten at noen kommer til skade. Derfor har vi søkt til Lindås kommune og fått inn et eget Bygdedyrreservat i den nye kommuneplanen, uttaler Styve.

- Der kan de holde på med sitt i fred, og der blir det tilgang på et utvalg av protestplakater i tillegg til eget sytefelt i reservatet. Det er også klargjort et stort bol for Bygdedyr, og egen sutrebenk. Men - de må pent holde seg innenfor området.

- Humørpåfyll til bønder i Midt-Troms HUMØRBYGDA JOBBER LANGSIKTIG

- Målet med arrangementet er å samle alle gode krefter i Humørbygda i trivelig fellesskap. Slik setter vi fokus på det store og langsiktige arbeidet med å samle inn penger til Storstova som er planlagt i bygda. Vi satser friskt. Humor og handlekraft er avgjørende for å nå målet, sier leder for Bygdelaget 5915, Cato Lyngøy.

- Her finner du programmet for stengingen av Bygdedyrreservatet på Hjelmås og dragrace for veterantraktorer

Neste artikkel

Flere leser Norsk Landbruk