Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sparer deg for løktårer

Helle Cecilie Berger
Publisert: 08.06.12 12:00 | Oppdatert: 25.02.14 17:03

Med en ny ferdigskivet variant av Edel-løken håper Holm å bidratil at nordmenn bruker mer løk i matlagingen.

- Løk er i alle år blitt fremstilt i dagligvare som etubearbeidet produkt og med få kategorier i Norge. Dette er kanskjeen sterkt medvirkende årsak til at Norge ligger langt nede pålisten over løkforbruk per person, sier Olaf Holm.

BÆRER SPESIALITETMERKE

Edel-løken fra Holm er godkjent som Spesialitet fra Matmerk. Etviktig salgsargument for løken er at den ikke blir utstatt forstress under dyrking. Resultatet er en aromatisk og mild løk.

- Les også: Spesialitet nummer 200

Forskning har vist at når løkplanten blir utsatt for stress,medfører det en skarpere smak. Det er nettopp dyrkingsforholdenetil Edel-løken som gjør at løken unngår "løkstress" som tørke ogvannmetning.

- Det er jordtypen Cambisol, som den dyrkes i som ermedvirkende til dette. Cambisol er selvdrenert samtidig somden har forholdsvis god vannlagringsevne. I tillegg tilfører jordalite svovel, noe som ellers kan medføre en skarp smak, forklarerHolm.

Han opplyser at både den hele og den ferdigskivete løken ergodkjent som Spesialitet.

SALG GJENNOM BUTIKKJEDER

Edel-løk er tilgjengelig over hele landet. Den nye ferdigskivetevarianten er det tilgjenglig på Meny, Ultra, Centra og EuroSpar-butikker på Østlandet.

- Les også: Matmerks topp 10-liste over mat deønsker å beskytte