Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sparer deg for løktårer

Med en ny ferdigskivet variant av Edel-løken håper Holm å bidra til at nordmenn bruker mer løk i matlagingen.

- Løk er i alle år blitt fremstilt i dagligvare som et ubearbeidet produkt og med få kategorier i Norge. Dette er kanskje en sterkt medvirkende årsak til at Norge ligger langt nede på listen over løkforbruk per person, sier Olaf Holm.

BÆRER SPESIALITETMERKE

Edel-løken fra Holm er godkjent som Spesialitet fra Matmerk. Et viktig salgsargument for løken er at den ikke blir utstatt for stress under dyrking. Resultatet er en aromatisk og mild løk.

- Les også: Spesialitet nummer 200

Forskning har vist at når løkplanten blir utsatt for stress, medfører det en skarpere smak. Det er nettopp dyrkingsforholdene til Edel-løken som gjør at løken unngår "løkstress" som tørke og vannmetning.

Annonse

- Det er jordtypen Cambisol, som den dyrkes i som er medvirkende til dette. Cambisol er selvdrenert samtidig som den har forholdsvis god vannlagringsevne. I tillegg tilfører jorda lite svovel, noe som ellers kan medføre en skarp smak, forklarer Holm.

Han opplyser at både den hele og den ferdigskivete løken er godkjent som Spesialitet.

SALG GJENNOM BUTIKKJEDER

Edel-løk er tilgjengelig over hele landet. Den nye ferdigskivete varianten er det tilgjenglig på Meny, Ultra, Centra og Euro Spar-butikker på Østlandet.

- Les også: Matmerks topp 10-liste over mat de ønsker å beskytte

Neste artikkel

Flere leser Norsk Landbruk