Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stor etterspurnad etter norsk frukt og bær

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl har hatt møte med representantar for Bioforsk Vest Ullensvang for samtaler kring framtida for norsk frukt- og grøntproduksjon.

Les også: Bringebær kan bli ny veksthuskultur

- Vi har ei felles forståing av at forbruket aukar, og at mest mulig av aukinga skal vere frukt og bær produsert i Noreg, seier statssekretær Harald Oskar Buttedahl. Frukt og grønsaker er sunne produkt som alle ønskjer.

Les også: Mer investeringsstøtte til økologisk fruktproduksjon

Bioforsk spelte inn kva slags kunnskap som må utviklast for å oppnå størst mulig avling av best mulig kvalitet over en lang sesong. Bioforsk meiner det er naudsynt å utvikle sortsmateriale enda betre tilpassa norske klimaforhold. Gamle og nya sortar må prøvast ut i tilstrekkelig omfang.

Annonse

Les også: Ny innpakning gir lengre levetid for bær og frukt

- Vi må utvikle og prøve sorter for norske klimaforhold, men så må vi òg lære meir om korleis vi skal behandla dette plantematerialet, seiar avdelingsleiar Mekjell Meland ved Bioforsk Vest Ullensvang.

Les også: Lite plantevernrester i norskprodusert mat

Det er vidare behov for auka kunnskap om prosessar etter hausting. Bioforsk legger vekt på kunnskap om lagringsfysiologi, for å kunne utvida sesongen når norsk frukt og bær kan seljast. Det ligg eit betydeleg potensiale for å utvikle nye og betre produkt i samarbeid med næringsmiddelindustrien.

Neste artikkel

Flere leser Norsk Landbruk