Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Agrovisjon 2016 siste helga i oktober

Nye fasiliteter skal gi en bedre messe.

Mens vi venter på at Agroteknikk skal gå av stabelen om en måneds tid er det bare å merke av datoen for neste års Agrovisjon-utstilling i Stavanger. Agrovisjon åpner dørene om et år, fredag 28. oktober. Utstillingen går over tre dager. Det forteller Geir Nilsen i arrangementskomiteen.

INGEN VEKTBEGRENSNINGER

En ting utstillere og publikum vil oppdage under neste års Agrovisjon er at forholdene ligger mye bedre til rette for en landbruksutstilling enn de har gjort tidligere. Agrovisjon får for første gang ta i bruk den nye profesjonelle utstillingshallen på 4 700 kvadratmeter.

Les også: Gull- og sølvvinnerne på Agroteknikk

– Den nye utstillingshallen har ingen vektbegrensninger, slik at utstillerne kan ha med de maskinene de vil. Tidligere hadde vi vektbegrensninger på grunn av at utstillingshallene hadde idrettsgulv. I tillegg har den nye utstillingshallen restauranter. Matservering har vært vanskelig å organisere på en god måte tidligere, både for utstillere og publikum. I tillegg har vi en hall på 6 000 kvadratmeter som ligger vegg i vegg med den nye messehallen som vi vil bruke deler av, forteller Nilsen.

TRE SØYLER

Neste uke starter detaljplanleggingen av landbruksmessa for fullt. Det som er klart messearrangøren vil, som tidligere år, satse på tre søyler: Utstilling, konferanse og sosialt samvær.

Les også: Agroteknikk bytter til gull- og sølvaks

Annonse

– På Agroteknikk 2013 nedskalerte vi konferansesatsinga og var fornøyde med det grepet. Det er viktig at folk får tid til å gå på utstillinga som er det som bærer økonomien, forteller han.

NYTT HOTELL

Neste år er ambisjonen å lokke folk også fra andre deler av landet til Agrovisjon. Derfor er landbruksmessa lagt slik at tidspunktet kommer etter både grasslått og kornhøst og før paringssesongen starter for sauebøndene.

Les også: Auksjonerer Limousin på Agroteknikk

– Vi håper at mange vil benytte anledningen til å besøke landbruksfylket Rogaland. Det er lett å komme hit. Fra flyplassen er det lett med transport til Stavanger Forum, og vi har busser som vil gå i skytteltrafikk fra jernbanestasjonen. Overnattingskapasiteten på messeområdet har også blitt mye bedre og vi har inngått samarbeid med et nytt stort hotell som ligger bare en femminutters gåtur unna utstillingshallen, der utstillingsgjester får gunstig pris på overnatting. Der er det også gode muligheter for sideaktiviteter til Agrovisjon om noen skulle ønske det. Og skulle det bli fullt der er det to hoteller til. Et på messeområdet og et noen få hundre meter unna, sier Geir Nilsen.

Nytt nummer av Norsk Landbruk er nå på vei til våre 64 000 lesere. Her kan du blant annet lese om om mekanisering i...

Posted by Norsk Landbruk - Norges beste landbruksblad on 3. november 2015

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin