Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fjøssystemer kompletterer med Serigstad

Blir en del av Smart fôring.

Vokser: Serigstad var kommet til et punkt der vi var avhengige av et større distribusjonsnett for å fortsette utviklingen, forteller Egil Mæland i Serigstad Agri.

I flere år har Fjøssystemer vært på leit etter en rundballekutter til å komplettere konseptet Smart fôring. Så fant de den på Jæren.

– Vi har vært på utkikk etter en samarbeidspartner på kutting av grovfôr i tre-fire år. Til slutt fant vi den beste løsningen hos Serigstad, forteller Andre Stenumgård, som er salgssjef i Fjøssystemer.

Når ExactFeeder og OneTouchFeeder blir en del av konseptet «Smart fôring» skifter de samtidig farge fra Serigstads tradisjonelle grønne og gule, til Fjøssystemers røde farge.

Fornøyd: Andre Stenumgård er fornøyd med å ha sikret seg rettighetene til å selge Serigstad sin ExactFeeder og OneTouchFeeder.

– Vi har utviklet og satt i system et konsept med gode produkter for å oppnå riktig fôring, og da er det hyggelig at en anerkjent norsk produsent som Serigstad blir en del av konseptet, sier Stenumgård.

STØRRE DISTRIBUSJON

For Serigstad betyr det nye samarbeidet at de får en mye større salgskanal enn de har hatt tidligere. Eiksenteret skal fortsatt forhandle Serigstad FlexiFeed, men firkløveret som har forhandlet ExactFeeder må nå handle gjennom Fjøssystemer, som har fått enerett på ExactFeeder og OneTouchFeeder i Norge.

Annonse

– Vi var kommet til et punkt der vi var avhengige av et større distribusjonsnettet for å fortsette utviklingen mot stadig mer automatiserte fôringsløsninger, men vi er samtidig glade for at Fjøssystemer er positive til å levere maskiner til de tidligere forhandlerne våre, sier Egil Mæland, som er salgs- og markedsansvarlig i Serigstad Agri.

AUTOMATISERING

Mens ExactFeeder er en stasjonær og programerbar utgave av den manuelle FlexiFeeder er OneTouchFeeder et skinnegående utfôringssystem. One touch spiller på at bonden fysisk må trykke på en knapp for å starte fôringen. Den starter og stopper ikke av seg selv. Det er noe som hører til framtida.

– Begge systemene vil bli kontinuerlig videreutviklet gjennom nært samarbeid mellom Serigstad og Fjøssystemer, og vi jobber med nye og spennende løsninger som vi har stor tro på kan bli en kjempesuksess, sier Stenumgård.

Fjøssystemer fylte et annet hull i produktspekteret sitt da de fikk importen på BvL fôrmiksere i fjor. Serigstad gjør fôringslinja enda mer komplett.

– Det er ikke alle som trenger en fôrmikser. De som ønsker rullende fôrbrett eller takutlegger, men som ikke vil bruke stasjonær fôrmikser, får nå et alternativ, sier Stenumgård.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin