Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny gjødselrobot fra Lely

I tillegg blir ny kalvemelktank og mobilmelker å sjå på Agrisjå

I stedet for å dytte gjødsla rundt om i fjøset, suger denne nye Lely-gjødselroboten opp gjødsla og tømmer den i gjødselkjelleren. Roboten blir å se på Agrisjå på Stjørdal.

Den dresskledde gjengen i Fjøssystemer har med seg tre nyheter for melkefjøset til Agrisjå i Stjørdal siste helga i august. Og den nye gjødselroboten til Lely er hovedattraksjon.

Lely Discovery 120 Collector heter nyskapningen og i stedet for den tradisjonelle gjødselroboten som skraper gjødsla rundt omkring, suger denne gjødselroboten opp gjødsla og tømmer den i gjødselkjelleren. Roboten sprayer vann foran og bak maskina og vannet gjør gjødsla lettere å suge opp, i tillegg til at sprayingen av vann skal gjøre gulvet mer sklisikkert.

Vannet fylles på automatisk når roboten tømmer gjødsla og lagres i en vannpose inni roboten, slik at når vannet igjen tømmes ut reduseres volumet av vannposen og gjør plass for gjødsel. Fjøssystemer skriver i en pressemelding at Discovery Collector navigerer ved hjelp av innebygde sensorer slik at kyrne lett kan passere rundt roboten.

Rustfri kalvemelktank

Annonse

For å sikre god hygiene på kalvemelka har Fjøssystemer utviklet en ny rustfri tank på 200 liter som de mener skal være enkel å rengjøre, med bedret isolasjon og rask nedkjøling av melka. Tanken er en stående vertikal type med ankomst i toppen og glatte innervegger og polerte sveiser. Det integrerte røreverket går med en hastighet på 30 omdreininger i minuttet og tanken kan enten brukes for manuell kalvefôring, et automatisk anlegg, eller melketaxi.

Taxi! Melketaxi!

Melketaxi med pasteurisering er den siste nyheten til de dresskledde. MilkCab Pasteurizer kan brukes til pasteurisering av fersk melk, miksing av melkeerstatning eller til utfôring av oppvarmet kalvemelk. Melketaxien kan utstyres med elektrisk drift av hjulene noe som gjør den praktisk til transport av melk til kalvehytter utendørs.

Neste artikkel

GDPR innføres i Norge 20. juli