Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

To gullmedaljer på Agritechnica

Claas og Kemper med årets største nyheter

Gull: Claas var én av to produsenter som fikk gullmedalje på Agritechnica. De fikk prisen for sin intelligente skurtresker.

Agritechnica deler på forhånd ut gull- og sølvmedaljer til de mest innovative og nyskapende nyhetene som blir vist på messa, og i dag ble det klart at gullmedaljene går til Claas og Kemper.

INTELLIGENT SKURTRESKER

Claas får gullmedalje for sin intelligente skurtresker, som kan overvåke og justere innstillinger under kjøring. Systemet heter Cemos Auto Threshing og kan brukes på både rister- og rotortreskere.

TAR KNEKKEN PÅ MAISBOREBILLEN

Kemper, i samarbeid med John deere, står bak den andre gullmedaljen.

De får medaljen for sin StalkBuster. StalkBuster er en integrert enhet på maisskjærebordet, som ødelegger maisstubbene, før snitteren kjører over dem. Dette gjør det vanskeligere for den forhatte maisborebillen å overleve og reduserer dermed risikoen for fusarium.

STOR BREDDE PÅ SØLVPLASS

Annonse

Blant nyhetene som fikk sølvmedalje, er det stor bredde og både John Deere, New Holland, Agco, Kuhn, Pottinger og Amazone fikk slike medaljer.

Claas Axion 900 fikk medalje for å være den første traktoren i sitt slag med fjæring på både for- og bakaksel.

Fendt fikk medalje for sin VarioPull, som automatisk kan regulere traktorens trekkevne etter redskapet for å skape riktig vektoverføring.

Neste artikkel

Ny forskning på karbonbinding i jord