Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lantmännen avslutter på en god andreplass

Claas-kundene har ikke latt seg skremme av importørskifte.

Det viser tallene i årets skurtreskerstatistikk. Lantmännen Maskin har i sitt siste år som Claas importør levert 43 treskere og har 36,1 prosent av markedet i år.

Allerede den 12. oktober i fjor ble det kjent at Lantmännen Maskin avvikler sin drift i Norge og at Claas importen går over til det danske konsernet Danish Agro med datterselskapet Norwegian Agro Machinery.

– Når vi fikk beskjed i fjor, trodde vi ikke at vi skulle klare det så bra, men kundene vil ha Claas, sier Bjørn Tønsberg, som inntil 1.oktober i år jobbet for Lantmännen Maskin. Nå har Tønsberg startet hos den nye Claas-importøren Norwegian Agro Machinery

Treskerstatstikk: Tabellen viser importørenes totale tresker salg siden 2010.

Slått med 5 treskere

Annonse

Til tross for gode tall må Lantmännen Maskin likevel se seg slått av Eikmaskin som i år har solgt 48 treskere. Spesielt godt har Eik maskin gjort det i medium-klassen, hvor Sampo dominerer. Samlet med både MF, Sampo og Fendt har nå Eik maskin 40 prosent av tresker markedet, som endte på 119 treskere i 2016-sesongen.

Halvert treskersalg

Felleskjøpet har i år solgt halvparten så mange treskere som de gjorde i fjor. En opptur er dog at de har tattgjort et stort jafs i XXL-klassen, med to store rotortreskere. Den tredje og siste treskeren i denne klassen ble levert av A-K maskiner, en Case IH Axial Flow.

Mer om årets skurtreskersalg kan du lese i Norsk Landbruk nr 18. Er du ikke abonnent? Bestill her.

Neste artikkel

Populært å genteste