Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas oppdaterer Rollant Uniwrap

Nå kan du velge mellom breiplast eller nett på ballen.

Ergonomiske nyheter: Bertrand Marchal, presseansvarlig hos Claas, viser fram den nyutviklede plast- og nettrampa, som skal forenkle byttet av plast- og netttruller.

Nyheten med breiplast gjelder for Rollant 400 kombipresser, der Claas har tatt fram et helt nyutviklet bindesystem. I stedet for den vanlige nettbindinga kan rundballen også bindes med plastfolie. Det samme systemet kan også brukes til nett, og veksling mellom binding med nett og folie skjer uten ombygging. Metoden skal redusere antall folielag under pakkeprosessen, og hvor mange runder og hvor mye folien skal strekkes, kan også styres via terminalen i førerhuset.

Breiplast over kanten

Systemet med plast i stedet for nett er i seg selv ingen stor nyhet, da flere leverandører i en årrekke har levert presser tilpasset plast. Før Claas har både Krone, CNH, Orkel og Mchale kunnet tilby plast med en brei plastrull. Men det er kun et fåtall av pressene som har lagt plasten over kanten på ballen. Hovedproblemet med å få plasten til å bli værende på ballen etter å ha rotert i et varmt ballekammer, skal Claas ha løst med en egen patent.

– Vi har plassert skinner i toppen av kammeret, der plasten blir liggende på ballen. Så med dette vil ikke friksjonen mot kammersidene være like høy som om plasten hadde ligget mot kammersiden, sier presseansvarlig hos Claas, Bertrand Marchal.

Med det nye bindesystemet til Claas skal du enkelt kunne velge mellom å bruke en rull med breiplast eller nett. Alle instillinger, som antall lag og forstrekk, styres via terminalen i hytta på traktoren.

Løftehjelp for plastruller

For å forenkle innlegging av ny folie- eller nettrull, har nye Rollant 400 med pakker en sidemontert, hengslet rampe. Ved hjelp av denne rampa kan rullene, som er opptil 50 kilo tunge, legges enkelt og raskt inn i maskina.

Annonse

– En rull med plast er ganske mye tyngre enn en rull med nett, så derfor har vi laget denne løfterampa, slik at man ikke skal miste taket på en tung, glatt plastrull når man må skifte. Samtidig blir løftet mer ergonomisk, siden man slipper å klatre opp på pressa forteller Marchal.

Bertrand Marchal, presseansvarlig hos Claas, viser fram den nyutviklede plast- og nettrampa, som skal forenkle byttet av plast- og netttruller.

Oppgraderte

Pressrullene har fått ny for form med flere forhøyninger, som skal forbedre rotasjonen på ballen under tørre forhold. Godset er endret fra to milimeter stål til fire milimeter. Og den gjennomgående akselen er byttet ut med en akselhylse som er skrudd med seks grove bolter. Claas har valgt skrudd akseltapp, fordi det skal være mer servicevennlig enn en gjennomgående aksel. De nye funksjonene på Rollant Uniwrap 400-serien blir tilgjengelig til sesongen 2018

Neste artikkel

Jærbønder utfordrer Lelys serviceapparat