Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klart for kenyansk pløyefest

VM i pløying er i gang

VM i pløying startet i dag og avsluttes i morgen 2. desember. Foto: Norsk Pløying

– De har akkurat pløyd splitten og vi har vært ute og dømt den nå. Det er enda litt lite publikum, men det siger vel på etter hvert, forteller pløye-dommer Ole Tessem på telefon fra Kenya.

Kristian Haugland har skodd seg med plastfjøler for å unngå klabbing på veltefjølene. Foto: Norsk Pløying

VM i pløying går av stabelen nå i helga på et landbruksuniversitet tre mil utafor byen Nakuru, sørvest i Kenya. Norge stiller med to deltakere; Kjartan Skadsem i teigplog og Kristian Haugland i vendeplog.

En av verdensmesterkskapets store profiler er Bob Merthens fra New Zealand. Foto: Norsk Pløying

– Det er litt spesiell jord her, veldig myr-aktig noe som gjør at det klabber på veltefjølene og de aller fleste deltakerne stiller med plastfjøler, Kjartan og Kristian inkludert. Men det er også noe glimmer i jorda her så det ser ut som de pløyer opp glassbiter, sier Tessem.

Annonse
Kenyas egen deltaker sleit med klabbing på veltefjølene under trening. Foto: Norsk Pløying

Arrangøren har sagt at de forventer 300 000 tilskuere, og at den nylig gjeninnsatte kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta kommer innom for å åpne arrangementet.

– Været er ganske stabilt og ligger på rundt 24 grader på dagtid, og mellom 12 og 14 grader på natta. Og på ettermiddagene har det gått noen byger med styrtregn, men det har som regel gått klar for konkurransefeltet, forklarer Tessem.

Følg med på hvordan det går med jærbuene på Norsk Pløying sine facebook-sider. Konkurransen er ferdig i morgen lørdag 2. desember.

Neste artikkel

Grubber for pålerot på rapsen