Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

150 kyllingbønder skal over på saktevoksende rase

Alle Rema-produsenter skal bytte til Hubbard.

Nå skal alle de 150 produsentene til Norsk Kylling bytte til kyllingrasen Hubbard i løpet av 2018, skriver Norsk Kylling i en pressemelding.

Ifølge Rema 1000-eide Norsk Kylling skal den nye kyllingrasen kjennetegnes av at den er frisk, aktiv og livlig. Den lever 30 prosent lenger og vokser 20 prosent saktere enn den kyllingen som er vanligst å produsere i Norge, noe som bidrar til at den er frisk og sterk og har en god helse, heter det i pressemeldingen.

Testet i 15 måneder

Rasen har vært gjennom omfattende testing gjennom 15 måneder og Norsk Kylling fastslår at dyrevelferden er betydelig forbedret som følge av bytte til ny rase.

- Hubbard-kyllingen er overlegen på alle våre velferdsindikatorer. Den vokser saktere og beveger seg betydelig mer enn kyllingen vi har produsert tidligere. Den er rett og slett friskere og har en bedre helse. Det er ingen tvil om at dette er en kylling som lever et godt liv og trives i fjøset hos våre dyktige bønder, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling, i pressemeldingen.

Fakta om Hubbard

Hubbard har sin opprinnelse i Frankrike og er kategorisert som en medium saktevoksende kyllingrase

Kjennetegnes av at den er frisk, aktiv og livlig og har en god helse.

Lever 30 prosent lenger og vokser 20 prosent saktere enn kyllingen som er vanlig å produsere i Norge

Hubbard-kyllingen som lanseres i Norge under merkevaren Solvinge er produsert av Norsk Kylling og 150 bønder i Trøndelag.

Kilde: Norsk Kylling

Blir godt kompensert

Annonse

Det er 150 produsenter som i dag leverer til Norsk Kylling. Og noen er allerede i gang med å produsere Hubbard. Til avisa Nationen forteller Hans Ole Klomstad Melhus i Trøndelag om aktive kyllinger som trives i fjøset.

– Det er en stor forskjell. Kyllingen er mer aktiv, livlig og kvikkere. Det er kjempepositivt. Vi har fått en helt annen hverdag. Nå er det mye gøyere å være kyllingbonde, for kyllingen er så åpenbart mer glad og fornøyd, sier han til Nationen. (Låst artikkel.)

Omleggingen har gjort at de har hvert innsett 14–16 dager lenger enn tidligere, og at de har 5000 færre kyllinger i hus. Ifølge Nationen blir produsenten kompensert for et høyere fôrforbruk og færre antall kyllinger totalt.

Dyrevernere som partner

Rema 1000 og Norsk Kylling har benyttet Dyrevernalliansen som samarbeidspartner i arbeidet med å bytte til ny kyllingrase.

– Vi er veldig stolte av dette samarbeidet som betyr at god dyrevelferd blir tilgjengelig for folk flest. Hubbard er en friskere og mer naturlig kylling. Den vokser litt saktere, og har derfor bedre helse enn andre kyllinger, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder og grunnlegger av Dyrevernalliansen i pressemeldingen.

Innen utgangen av 2018 vil alle kyllingprodukter som produseres av Norsk Kylling være Hubbard-kylling.

Neste artikkel

Tilbake til Norsk Kylling for oppsagte kalkunbønder