Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Arla øker omsetningen i krisetid

Det er ikke bare i Norge forbruket av melk øker. Også for Arla i Sverige peker pilene oppover.

ØKNING: Også i Sverige øker innenlands forbruk av melk. Foto: Arla
ØKNING: Også i Sverige øker innenlands forbruk av melk. Foto: Arla

En av årsakene til at forbruket av norsk melk økte med nesten tre millioner i første halvår er at grensehandelen har gått ned på grunn av koronarestriksjoner.

Men også Arla i Sverige melder om innenlands omsetningsvekst i først halvår av 2020. Omsetningen økte med 0,9 prosent, til 7,045 milliarder svenske kroner, skriver Jordbruksaktuellt på nett.

Tapt salg til storhusholdninger ble balansert med økt salg til detaljhandelen, mens Arlas strategiske egne varemerker vokste med 2,8 prosent.

Annonse

Arla-konsernets totale omsetning økte med 2,8 prosent, fra 5,2 til 5,4 milliarder euro i første halvår i 2020, sammenlignet med året før.

Det svensk-danske meieriselskapet konstaterer at usikkerheten som er skapt av pandemien vil fortsette å påvirke selskapet også i andre halvdel av 2020.

– På kort sikt ser vi to svært alvorlige og uforutsigbare farer for det andre halvåret av 2020. Det ene er at Covid19-pandemien fortsetter å kreve at vi skal leve i en krisetilstand, og det andre er de potensielt negative konsekvensene av brexitforhandlingene. På lenger sikt må vi se til at virksomheten vår er klar til å navigere seg gjennom den forventede globale lavkonjunkturen, sier konsernsjef Peder Tuborgh i følge ja.se.

Neste artikkel

Bytta NRF med STN