Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avlyser Borgeby Fältdagar

- Den mest kjedelige avgjørelsen i messens historie, skriver arrangøren

Borgeby Fältdagar er kjent for forsøksfeltene, der man kan studere nye sorter og se hvordan planteveksten utvikler seg under jordskorpen. Arkivfoto: Norsk Landbruk
Borgeby Fältdagar er kjent for forsøksfeltene, der man kan studere nye sorter og se hvordan planteveksten utvikler seg under jordskorpen. Arkivfoto: Norsk Landbruk

Mange norske bønder har de senere årene valfartet til Borgeby Fältdagar utenfor Malmö. Med stadig flere utstillere og god tilrettelegging for de besøkende, har messa vokst til å bli en internasjonal møteplass. Messas midtpunkt for mange av de besøkende er gjerne forsøksfeltene, der man kan studere nye sorter og få en oppdatering på effekten av ulike plantevernmidler, og ikke minst ta en titt ned i "Gropen" for å se hvordan planteveksten utvikler seg under jordskorpen.

Onsdag denne uka kom imidlertid meldingen om at sommerens store arrangement avlyses på grunn av koronaepedemien. Messen, som skulle gå av stabelen 24-25 juni, blir dermed flyttet ett år frem i tid, til 30. juni - 1. juli 2021.

På arrangørens hjemmeside kan vi lese at de i samråd med sine medarrangører har tatt "den tøffeste og mest kjedelige avgjørelsen noensinne i messens historie".

Arrangøren skriver at de under planleggingen av årets messe har vært forbredt på mye, men ikke en global pandemi. Med respekt for publikum sin helse har de dermed valgt å ta denne beslutningen nå, og de skriver at de ser frem til lysere tider og "en uslåelig messe" 30. juni og 1. juli 2021.

Gjelder også DLG Feltdager

En enda større landbruksmesse som lider samme skjebne er DLG Feltdager i Tyskland. Messen som årlig har i overkant av 20 000 besøkende, er nå utsatt til 8 - 10 juni 2021.

Annonse

Som på Borgeby er målet med DLG Feltdager å presentere den tekniske og vitenskapelige utviklingen i landbruksnæringen. Fokus er rettet mot det som vokser i jorda og de besøkende får demonstrert hele dyrkingskjeden fra såing, gjødsling og sprøyting og gjennom praktiske demonstrasjoner kan man se hva ny teknologi har å tilføre jordbruksdrifta. I videoen under ser du en liten rapport fra ett av våre tidligere besøk.

Agrisjå avventer

Den største landbruksmessa under oppseiling i Norge er Agrisjå i Stjørdal. Messa er planlagt gjennomført 28.-30. august, og arrangøren opplyser på sine hjemmesider at de arbeider for gjennomføring som planlagt. En avgjørelse om eventuell avlysing vil bli tatt i løpet av mai.

Neste artikkel

Fikk alternativ hjelp i lamminga