Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bartnes tar Bondelags-exit

Leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag stiller ikke til gjenvalg.

Lars Petter Bartnes har vært styreleder i Norges Bondelag siden 2014. Til sommeren er det slutt.
Lars Petter Bartnes har vært styreleder i Norges Bondelag siden 2014. Til sommeren er det slutt.

Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes har meddelt valgnemnda at han ikke stiller til gjenvalg på årsmøtet i juni. Dette skriver Norges Bondelag i en pressemelding.

– Jeg er stolt over hva vi som organisasjon har fått til gjennom disse årene. Det har vært mange store og tunge saker, med tøffe politiske debatter, som har hatt stor betydning for hvordan vi som bønder kan levere på det samfunnsoppdraget som landbruket har fått. Det er noe jeg har vært særlig opptatt av, sier Lars Petter Bartnes i pressemeldingen.

Åtte år med lederklubba

Lars Petter Bartnes ble første gang valgt inn som leder av Norges Bondelag i juni 2014. Han har sittet i konsernstyret i Prior og Nortura siden 2004 og var styremedlem i Norges Bondelag fra 2008 til 2013.

Bartnes driver med melk, storfekjøtt, slaktekylling, korn og skog i Beitstad nord i Trøndelag.

Annonse

– Da jeg tiltrådte som leder, sa jeg at et av målene var å videreføre Norges Bondelag som en sterk og samla organisasjon. Jeg er takknemlig for alle møtene med så engasjerte bønder over hele landet, sier Bartnes i pressemeldingen.

Gjennomfører oppgjøret

– Det er en fantastisk kollektiv kraft i denne organisasjonen. Gjennom disse årene har vi vist hvilken styrke som bor i Bondelaget, og hvor viktig det er for en matproduksjon fra nord til sør. Vi har også gjort grep i organisasjonen for å møte endrede politiske omgivelser, sier Bartnes, i pressemeldingen.

Bondelagslederen fortsetter vervet frem til årsmøtet i Norges Bondelag 9.- 11. juni. Han vil derfor gjennomføre jordbruksoppgjøret, før han takker for seg.

– Framover er det flere saker og et viktig jordbruksoppgjør som jeg ser fram til å jobbe med, avslutter Lars Petter Bartnes.

Neste artikkel

Oppfordrer bøndene til å ta imot byfolk