Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bli med på lam 2023

Etter to år med pandemi og nedstengelser, arrangeres endelig Lam 2023 i Stjørdal i februar. Men skal du ha plass, må du være rask.

TILBAKE: For første gang på tre år arrangerer Nortura, Felleskjøpet Agri, NSG og NLR konferanse for alle sauefolk.
TILBAKE: For første gang på tre år arrangerer Nortura, Felleskjøpet Agri, NSG og NLR konferanse for alle sauefolk.

Ikke siden Lam 2020 i Tromsø for nesten tre år siden, har sauebønder og andre saueinteresserte samlet seg til årets største faglige behivenhet for sau. Nå som verden er noenlunde oppe og går igjen, blir det endelig Lam 2023 i Trøndelag, 18. og 19. februar, 2023.

Sauekongressen arrangeres av avholdes Nortura, Felleskjøpet Agri, Norsk Landbruksrådgiving og Norsk Sau og Geit på Scandic Hell i Stjørdal, Trøndelag. Hotellet ligger i gangavstand fra Trondheim Lufthavn Værnes, så det er lett ankomst for alle som kommer langveisfra.

Deltagere på konferansen kan glede seg til en rekke spennende foredrag med bønder og fagfolk fra hele landet. Blant annet kommer spesialveterinær Siv Svendsen og småferådgiver Torhild Sisjord, for å snakke om hvordan dyrevelferdsprogrammet for sau kan utnyttes for bedre drift, og Åshild Øristland Våge, for å snakke om hvordan friske og funksjonelle dyr er en forutsetning for rasjonell drift. I tillegg blir det mange spennende foredrag om økonomi, marked, grovfôr, avl, og mye mer.

Annonse

Mens selve kongressen holdes lørdag og søndag, blir det muligheter for fagtur og besøk hos lokale sauebønder for de som ankommer fredag formiddag. Fra kl 13.00 settes det opp busser fra hotellet, med hjemkomst rundt kl 18.00. Som vanlig blir det "Lamiade"; festmiddag og underholdning, lørdag kveld.

Prisen for kalaset er 3200 kroner for alle deltakere som vil på festmiddagen lørdag kveld, og 2700 kroner for de som ikke deltar på middag. I tillegg kommer overnatting og frokost, som betales direkte til Scandic Hell.

Påmeldingsfristen er mandag 19. desember, men allerede seint i november er det bare noen få plasser igjen, oppgir Ragnhild Borchsenius i NLR.

Neste artikkel

Ingen lam på reguleringslager