Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas på skurtresker-toppen

Leder tresker-statistikken etter første halvår.

Claas Avero 160 tresker. Foto: Produsenten

Etter tre gode kornhøster på rad er investeringslysten høy blant norske kornprodusenter. Av et totalmarked på 97 maskiner i perioden 1. november 2017 til 31. mars 2018, varsler Claas-importøren Norwegian Agro Machinery at de har solgt 31 modeller, noe som utgjør en markedsandel på 32 prosent.

– Vi er svært fornøyd med å gjenoppta posisjonen som markedsleder, sier Ingar Høgmoen, som er produktsjef for skurtreskere i en pressemelding.

Volummodellen er Avero 240, en tresker som passer godt til norske forhold. Denne treskeren har både stor motor, store hjul og APS-systemet med en akselerator foran slageren, som bidrar til å øke kapasiteten.

Annonse

– Kunder med alt fra 300 til 1 200 dekar velger Avero, og vi leverer de fleste med 4,9 meter brede skjærebord. Vi leverer også en god del av skurtreskerne med klappbord, en løsning vi er alene om å levere fra fabrikk, forteller Høgmoen.

Av de større modellseriene er det solgt 10 modeller av Tucano 430 . I fjor ble også modellen Tucano 560 lansert, og til årets sesong er én slik maskin solgt.

Neste artikkel

Claas utvider Tucano-serien