Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danmark forbyr buregg

Overgangsperiode på 12 år

EGG: Innen 2035 må de siste buregg-produsentene i Danmark ha bytta driftsopplegg.
EGG: Innen 2035 må de siste buregg-produsentene i Danmark ha bytta driftsopplegg.

Fra neste år blir det forbudt å starte opp ny produksjon av buregg i Danmark, skriver det danske landbruksministeriet i en pressemelding.

Men for produsenter som allerede driver med buregg blir det en overgangsperiode fram til 2035 for å omstille seg til andre driftsformer. I dag er det sju produsenter som driver med buregg i Danmark, men de står til gjengjeld for hvert femte egg som produseres i landet, skriver Landbrugsavisen.

Annonse

– Burhøns lever som navnet antyder hele livet sperret inne i små bur med begrenset plass til å flakse med vingene. Danmark er på mange måter et foregangsland innen landbruk og det skal vi også når det kommer til dyrevelferd. Derfor har vi besluttet å forby produksjonen av buregg fra 2023, melder landbruksminister Rasmus Prehn.

De fleste supermarkeder har stoppet salget av buregg, men de er fortsatt tillatt brukt blant restauranter, kantiner, matindustrien og i medisin. Forbudet som kommer nå har vært varslet lenge, og Prehn varslet allerede da han ble landbruksminister for to år siden at han ville fase ut buregg.

Neste artikkel

Danske egg til 9 kroner stykket