Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er årets mest leste saker

Husker du våre ti mest leste saker?

At kua er bærebjelken i det norske landbruket viser godt igjen på lista over hvilke saker som går hjem hos flest lesere på norsklandbruk.no i 2017. Men det var verken melkerobot, avdrått, ulv på melkekartongen eller inntektspotensiale på ammeku som fikk aller flest klikk av dere lesere.

Mest lest

Den mest leste saken handlet om glyfosat, plantevernmiddelet som har vært et brennhett tema i EU i hele år, og som kulminerte med at glyfosat ble godkjent i fem nye år. Selve nyheten om at glyfosat ikke blir ulovlig er langt nede på lista kom ikke høyt opp på klikklista, men det gjorde myteknusende innsikt fra vår journalist Øystein Heggdal.

Da Urix på NRK satte opp dokumentaren «Roundup Facing the Judges» skrev Heggdal en kommentar der han tilbakeviste påstandene i dokumentaren punkt for punkt. Saken ble en suveren vinner i vår oppsummering, og har du ikke fått den med deg så leser du den her.

Nest mest lest

Det store trøkket i ammekuproduksjonen er noe som merkes. Mange er interesserte i saker om fjøs til ammeku, noe saken om Dag Støle i Haugesund viser. Med stor egeninnsats kom bygget på mindre en en million kroner.

3. mest lest

På tredjeplass finner vi en sikker vinner: Konrad Nordheim har klippekort på avdråttstoppen, og i 2016 knuste han sin egen rekord: 14 143 kilo EKM per ku.

4. mest lest

Et selvmål fra Tine ble høstens store snakkis. Melkeprodusent Silje Åsnes Skarstein i Olden mente at det var liten grunn til å bli krenket av en ulende ulv på melkekartongen.

5. mest lest

Annonse

Bønder som driver litt annerledes er godt stoff. På 5. plass finner vi saken om Ole Martin Bolstad i Hattfjelldal, som lar kalvene få lov til å gå med kyrne i to måneder.

6. mest lest

Nysgjerrighet på det ukjente og skrekkblandet fryd er kanskje som lokker folk til å klikke på artikler om danske gigantbruk som kommer for salg. For vi har ikke hørt rykter om at mange nordmenn var med i budkampen om gården på Jylland, som gikk konkurs med en gjeld på 212 millioner danske kroner.

7 mest lest

Saker om melkerobot finner vi flere av i vannskorpa under de ti mest leste sakene, men bare saken om Gunhild Sandanger på Finnøy, som har bygd nytt fjøs med melkerobot for 20 kyr fikk en plass blant de ti.

8 mest lest

Tine skapte ikke bare furore i sosiale medier med ulv, men også da de gratulerte norske kvinner med dagen på vegner av norske kyr. Dyrerettighetsorganisasjonen Noah følte seg krenket og det utløste ytringen «Når galskapen får rå» fra undertegnede journalist.

9. mest lest

Overproduksjon av lammekjøtt har ført til at færre bønder ser på muligheten for å satse på sau, mens sjansene for å satse på melk, gris og kylling er sterkt begrenset. Stadig flere satsingsvillige norske bønder øyner derfor muligheten til å satse på ammekyr. Underskuddet av norsk storfekjøtt er fremdeles stort, og da trigger det å lese om hvor mye andre norske bønder tjener på ammekua.

10. mest lest

Påstanden om at ammeku er godt stoff for tida kan belegges med at nyhetssaken om at hunder rogalandsbønder var på ammekukurs. Saka var den 10. mest leste saka på norsklandbruk.no i 2017.

Norsk Landbruk ønsker alle våre lesere en fortsatt god jul!

Neste artikkel

Lyst og luftig i nytt ammekufjøs