Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fjøssystemer kjøper seg opp i byggentreprenør

Fjøssystemer Gruppen har kjøpt 75 prosent av byggentreprenøren Steinar Myhre AS.

Styrker seg: - Vi trenger bygg- og betongkapasitet, og det er Steinar Myhre AS gode på, sier André Stenumgård, konsernsjef i Fjøssystemer. Foto: Dag Idar Jøsang
Styrker seg: - Vi trenger bygg- og betongkapasitet, og det er Steinar Myhre AS gode på, sier André Stenumgård, konsernsjef i Fjøssystemer. Foto: Dag Idar Jøsang

Fjøssystemer Gruppen har kjøpt store deler av byggentreprenøren Steinar Myhre AS. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Konsernleder i Fjøssystemer, André Stenumgård, sier i et intervju med Gudbrandsdølen Dagningen at han har stor tro på markedet framover, og at oppkjøpet vil styrke Fjøssystemer.

- Vi trenger bygg- og betongkapasitet. De er sterke på betong og er gode på støping av grunnmurer til fjøs, men de leverer også totalprosjekt til landbruket. Dette er en aktør som er en av de beste på betong i landbruket. Det er viktig for oss, sier André Stenumgård til GD.

Ifølge Pressemeldingen er det Stenumgård Eiendom AS, som eier Fjøssystemer Gruppen, som har kjøpt 75 prosent av Steinar Myhre AS. Byggentreprenøren har nærmere 70 ansatte og hadde en omsetning i 2021 på ca. 200 millioner og jobber over hele landet. Steinar Myhre AS eier 50% av Midt-Norsk Bygg og Eiendom og Hårr Snåsa Betong. Virksomhetene jobber henholdsvis med bygging i stål og sandwich og produksjon av betongelementer.

Hvor mye de har betalt vil ikke Stenumgård ut med ovenfor GD, men han opplyser i pressemeldingen at dette er et strategisk grep som vil styrke begge parter.

- For oss betyr denne investeringen vi får del i den verdifulle kompetansen som Steinar Myhre har opparbeidet seg mange år. Virksomheten til Myhre står foran et generasjonsskifte og slik sett er timingen bra. Steinar Myhre AS skal drive som tidligere og alle ansatte blir med videre. Steinar Myhre Holding AS vil eie 25% av selskapet, sier Stenumgård.

Fjøssystemer Gruppen har i dag 220 ansatte og består av 28 forskjellige selskaper. De hadde i 2021en omsetning som passerte én milliard kroner.

Selve transaksjonen vil bli gjennomført i midten av januar 2023. Frem til da skal Steinar Myhre AS drives som i dag.

Neste artikkel

Signerte kontrakten før prisstigninga