Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frykter Adblue-mangel

Sveriges største AdBlue-leverandør varsler

URO: Energikrisa gjør det både dyrt og vanskelig å få tak i AdBlue. Nå frykter svenskene mangel.
URO: Energikrisa gjør det både dyrt og vanskelig å få tak i AdBlue. Nå frykter svenskene mangel.

Som følge av energikrise og krig i Europa, har naturgass blitt så dyrt at en rekke ammoniakkprodusenter har stengt ned produksjonen. AdBlue, som er laget av urea fra amoniakkproduksjon, har dermed fått en voldsom prisvekst den siste tiden. I tillegg har det blitt vanskeligere å få tak i produktet, melder det svenske landbruksnettstedet ATL.

– Russland har stått for store deler av naturgassen som brukes av produsenter i produksjonsprosessen. Nå må alle produsenter finne nye leverandører, noe som betyr at etterspørselen er større enn tilbudet, sier Christian Lundell til ATL.

Lundell er administrerende direktør i Arom-dekor Kemi, som er en av Sveriges største leverandører av Adblue. Han frykter at lagrene av AdBlue og urea kan være oppbrukt om bare noen få uker.

– Jeg har skrevet til myndighetene og informert om denne situasjonen. Jeg tror svært få mennesker forstår hvor alvorlig det vil være hvis det ikke lenger er Adblue å kjøpe, sier han.

AdBlue brukes i moderne dieselmotorer for å redusere utslipp av nitrogenoksid. Uten AdBlue vil ikke renseteknologien i motorene fungere.

Neste artikkel

Fanger ikke opp svingningene