Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fullfører generasjonsskiftet i Claas

Helmut Claas (93) har bygget en global landbruksmaskingigant. Nå blir dattera, Cathrina, styreleder.

Cathrina Claas-Mühlhäusen overtar stafettpinnen i familieselskapet Claas etter sin far, Helmut Claas. Foto: Claas
Cathrina Claas-Mühlhäusen overtar stafettpinnen i familieselskapet Claas etter sin far, Helmut Claas. Foto: Claas

Cathrina Claas-Mülhäuser har vært med i Claas-ledelsen i mange år. Nå tar hun over stafettpinnen i det familieeide selskapet etter sin far, Helmut Claas.

Familieoverhodet har vært styreleder i 25 år, og gir seg det året han fyller 94. Bedriften ble grunnlagt i Harsewinkel i Tyskland av hans far, August Claas, i 1913.

I løpet av tiden som styreleder har Helmut Claas intensivert den internasjonale tilstedeværelsen i land utenfor Europa, med nye produksjons- og salgssteder i blant annet India, USA, Russland, Kina, Sør-Amerika.

Annonse

En viktig strategisk milepæl ble nådd med kjøpet av den franske traktorprodusenten Renault Agriculture i 2003.

En annen viktig hendelse i Helmut Claas sin styrlederperiode var utviklingen av flaggskipet Lexion skurtreskere, som ble introdusert på markedet i 1995. Noe av det siste 93-åringen fullførte var relanseringen av Lexion i fjor. Treskeren framstod da som en helt nyutviklet maskin, i følge Claas. Også den selvgående finsnitteren Claas Jaguar ble utviklet under hans ledelse.

Nå blir Cathrina Claas-Mühlhäuser, som enslig kvinne, den tredje generasjonen Claas som leder aksjonærkomiteen. Den består av av ni medlemmer, og blant de er familiemedlemmene Dr Patrick Claas, Volker Claas og Helmut Claas.

Thomas Böck overtok i høst stillingen som administrerende direktør etter Cathrina Claas-Mülhäuser.

Neste artikkel

Tanco til Norwegian Agro