Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gråkjær avvikler i Norge

Danskene fullfører inngåtte avtaler og står ved sine forpliktelser, men stopper alt nysalg.

BYGGEPROSJEKTER: Gråkjær skal for tiden ha 12 pågående byggeprosjekter i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk
BYGGEPROSJEKTER: Gråkjær skal for tiden ha 12 pågående byggeprosjekter i Norge. Arkivfoto: Norsk Landbruk

Oppdatert: 23.06.21 11: 35

Det kom som lyn fra klar himmel da ledelsen i Gråkjær først informerte sine ansatte i Norge, og deretter kunder, om at Gråkjær avvikler virksomheten sin i Norge.

SOM ÅRSAK OPPGIR de at bedriften i lengre tid har forsøkt å håndtere utfordringer som kronekurs, reiserestriksjoner, stigende materialpriser og det å være konkurransedyktige på pris i Norge, men uten å lykkes med å sikre et tilfredsstillende resultat.

– De siste årene har vi hatt store utfordringer på det norske markedet. Det gjelder kronekursen og det siste året har vi også hatt reiserestriksjoner og økte priser på byggematerialer. Vi har håpet det ville rette seg opp, men det har det ikke gjort, sier Martin Rindom, som er salgsdirektør i Gråkjær AS i Danmark.

NÅR SITUASJONEN SAMTIDIG er at Gråkjær har vekst i etterspørselen på andre markeder, og særlig det danske, så vil de prioritere å bruke produksjonskapasiteten sin der.

– Vi må bruke ressursene våre best mulig. Det å finne gode ressurser i prosjekt- og byggeledelse har ikke vært enkelt, og vi må bruke de vi har på en best mulig måte. Det er Danmark som vil være hovedmarkedet vår, sier Rindom.

Han forsikrer om at Gråkjær vil følge opp alle prosjektene de har solgt i Norge, og at de selvsagt vil etterleve sine garantiforpliktelser.

DET HAR IKKE VÆRT NOEN hemmelighet for noen at Gråkjær har slitt med å tjene penger i Norge de senere årene. Ifølge proff.no hadde Gråkjær Landbruk Norge AS 119 millioner kroner i driftsinntekter og et driftsreslutat på 1,3 millioner kroner i 2020. Resultatet før skatt var på 367 000 kroner og årsresultatet 267 000 kroner.

Gråkjær har hatt tre ansatte i Norge, og så sent som 26. mai kunne Gråkjær fortelle at de styrket sin tilstedeværelse med å ansette Roar Aspås som ny selger i Midt-Norge og Nord-Norge.

Neste artikkel

Vellykket ombygging av umulig ammekufjøs