Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gresseth tar gjenvalg i Tyr

Valgkomiteen foreslår to kvinner og en mann til det nye styret.

LEDER: Erling Gresseth har sagt ja til et fjerde år som leder i Tyr. Foto: Dag Idar Jøsang
LEDER: Erling Gresseth har sagt ja til et fjerde år som leder i Tyr. Foto: Dag Idar Jøsang

Erling Gresseth fra Hegra i Trøndelag er foreslått gjenvalgt som styreleder i Tyr. Han har sittet tre år som leder, og var både nestleder og styremedlem før det.

Ut av styret går Mari Østby, Per Ivar Laumann og Per Øivin Sola, mens verken nestleder Jan Håvard Refsethås og styremedlem Ann Kristin Nes er på valg i år.

SOM NYE I STYRET valgkomiteen innstilt Synne Vahl Rogn, Odddrun Kyllingmo og Anders Schanche Rettedal.

Synne Vahl Rogn er i dag 1. vara, og har møtt fast på styremøtene. Hun kommer fra Bamble, der hun driver med ammeku og noe villsau. Telemarkingen har hatt verv i både Norges Bondelag, Telemark Bondelag, Norske Lakseelver og Norges Bygdekvinnelag. Hun er også leder i Bamble skogeierlag.

Annonse

ODDRUN KYLLINGMO FRA Korgen har sammen med mannen drevet en aktiv avlsbesetning på aberdeen angus i mange år, men har nå overdratt gården til datter og svigersønn. Nordlendingen sitter også i styret i Tyr Nordland, og har hatt verv i så vel Nortura som Norges Bygdekvinnelag og Nordland Bondelag.

INNSTILT: Anders Schanche Rettedal er innstilt som nytt styremedlem i Tyr. Foto: Anders Sandbu
INNSTILT: Anders Schanche Rettedal er innstilt som nytt styremedlem i Tyr. Foto: Anders Sandbu

Det siste nye styremedlemmet valgkomiteen har innstilt på er Anders Schanche Rettedal. Sammen med kona, Inger Lise, er han bonde på Klostergården, der de driver med både sau og gris i tillegg til ammekubesetningen med limousin. Rettedal har hatt verv i både Norsk Limousin, Norsvin Rogaland, Rennesøy sau og geit, og har også sittet i kommunestyret for Høyre i daværende Rennesøy kommune.

SOM VARAREPRESENTANTER til styret har valgkomiteen foreslått Lasse Stæhr fra Sigdal i Buskerud til vervet som 1. vara, mens Randi Bruun fra Kjelsund i Sør-Troms er foreslått som 2. vara. Til vervene som 3. og 4. vara er Karl Gustav Lofthus fra Sauda i Rogaland og Gunnar Bjørndal fra Hornes i Agder innstilt.

Neste artikkel

Sju dyr manglet øremerker, fikk forflytningsforbud på 100 storfe