Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hederspris til Inderøy Slakteri

STOLT: Daglig leder Håvard Gausen, Inderøy Slakteri AS. Foto: Inderøy Slakteri
STOLT: Daglig leder Håvard Gausen, Inderøy Slakteri AS. Foto: Inderøy Slakteri

I går ble NM i kjøttprodukter avholdt, og under arrangementet ble Stiftelsen Norsk Mats hederspris tildelt familiebedriften Inderøy Slakteri. Prisen ble delt ut av Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. I begrunnelsen la hun blant annet vekt på bedriftens 80 år lange fartstid i kjøttbransjen som en tradisjonsrik og kompromissløs familibedrift.

–Det spesielle med årets hedersprisvinner er at de på beste vis klarer å kombinere gamle oppskrifter og håndverkstradisjoner med moderne produksjon av høy kvalitet i alle ledd, sa hun fra scenen.

Annonse

– Jeg er så stolt. Med denne hedersprisen, norgesmestertittelen og de andre medaljene har Inderøy Slakteri nok en gang vist at tilgang på gode råvarer, fagkompetanse og dedikerte ansatte er en vinneroppskrift, sier daglig leder Håvard Gausen.

NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.

I konkurransen deltar rundt 500 produkter fra over 60 kjøttprodusenter hvert eneste år om å oppnå NM-titler og medaljer. Videregående skoler deltar i et eget skolemesterskap.

Neste artikkel

Nortura justerer ned prisen