Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kjør smartere - spar penger og miljø

Ifølge en registrering som er gjort på nyere John Deere traktorer går disse på tomgang cirka 30 prosent av tiden

Helge Malum, servicesjef for John Deere i Felleskjøpet Agri.
Helge Malum, servicesjef for John Deere i Felleskjøpet Agri.

- Tomgangskjøringen koster mye. I tillegg til dieselkostnadene kommer også økte servicekostander. Folk bør stoppe traktorene i pauser, sier Helge Malum i Felleskjøpet Agri, som forhandler John Deere. Han opplyser at drivstoff normalt utgjør halvparten av maskinkostnaden på en traktor.

John Deere har et program for å premiere drivstoff-effektiv kjøring. “Fuel Garantee Programme” gir en drivstoffgaranti til alle John Deere 6-sylindrede traktorer i seriene 6R, 7R og 8R, og 6 sylindrede 6R traktorer. For å bli med i programmet må eierne signere en avtale og ha JDLink tilkobling, slik at John Deere kan registrere kjøringen. Drivstoffgarantien gjelder både i transport og i arbeid på jordet.

Annonse

- Hver traktormodell har et normaltall for dieselforbruk. Vi garanterer at hvis du bruker mer diesel enn normtallet, så betaler vi for merforbruket. Hvis normtallet er 16 liter og du bruker 18 liter betaler vi for 2 liter i timen, og gir 20 kroner i erstatning. Hvis du har kjørt 400 timer betaler vi deg 8000 kroner, sier Malum og legger til at de premierer dobbelt drivstoff-effektiv kjøring.

- Hvis du bruker mindre drivstoff enn normtallet betaler vi dobbel dieselpris. Dette betyr at hvis du bruker 2 liter mindre i timen enn normtallet, så betaler vi deg 40 kroner timen. I tillegg sparer du 20 kroner ved at du får mindre utgifter til diesel, sier Malum. Han forteller at de som deltar i programmet vil få veiledning om hvordan deres kjøreatferd kan bli mest mulig effektiv.

Neste artikkel

Biodiesel fungerer, men prisen må ned