Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kjører jubileumskaravane fra Moi til Alta

Moi AS feirer 70 år med å besøke 21 steder i løpet av 15 dager.

GJØDSELUTSTYR: Det begynte med gravemaskin, men det er gjødselutstyr som dominerer historien om Moi AS. Arkivfoto
GJØDSELUTSTYR: Det begynte med gravemaskin, men det er gjødselutstyr som dominerer historien om Moi AS. Arkivfoto

Da årets Agrisjå-utstilling ble avlyst bestemte 70-årsjubilanten Moi seg for å ta saken i egne hender og arrangere sine egne minimesser.

Sammen med sitt eget salgsselskap, Europro, legger Moi snart ut på en turné gjennom store deler av Norge.

Turneen starter hjemme ved fabrikken på Orre den 5. september, og ender opp i Alta den 20. september. Mellom endepunktene skal de innom Karmøy, Etne, Voss, Skei i Jølster, Nordfjordeid, Ørsta, Fræna, Lesja, Ringebu, Tolga, Meldal, Stjørdal, Snåsa, Mosjøen, Mo i Rana, Bodø, Leknes, Borknes, Bardufoss og Alta.

Som en avslutning på turneen kjører karavanen også til Agder og Rogaland. Finnsland, Lista og Bjerkreim får besøk mellom 25. og 27. september, og øker antallet besøkte steder til 24.

På den mer enn 3 500 kilometer lange turen vil Moi og Europro vise fram noe av utstyret de produserer og selger for å treffe nye og gamle kunder.

JUBILANT: Tønnes Oksefjell er daglig leder hos 70-årsjubilanten Moi AS. Arkivfoto
JUBILANT: Tønnes Oksefjell er daglig leder hos 70-årsjubilanten Moi AS. Arkivfoto
Annonse

På grunn av koronasituasjonen vil alle som kommer bli loggført og få vasket hendene med håndsprit. På arrangementene vil deltakerne også bli oppfordret til å overholde vanlige avstandsregler.

Historien til Moi AS startet i 1950, og det første produktet var en traktorslept gravemaskin med navnet «Moldvarpen». Den ble det produsert rundt 40 stykker av.

Da den ble faset ut var det produksjon av naturgjødselutstyr Brødrene Moi i hovedsak beskjeftiget seg med.

Utover på 50-tallet ble det produsert en forgjenger til den «Doffen» vi kjenner i dag, og i 1970 kom den første grønne utgaven i glassfiber. Det betyr at Doffen også kan feire 50-årsjubileum i år.

De siste årene har Moi selv overtatt salget av egne og importerte produkter, organisert gjennom søsterbedriften Europro, som er salgsselskapet. Blant annet har de agentur på Bomech gjødselnedfellere, Keenan sine fôrmiksere og minilasterne til Cast.

Neste artikkel

Mekka eget luftrøringssystem