Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kutter i kraftfôrprisen

Felleskjøpet Agri varsler priskutt

Felleskjøpet har i dag varslet at de vil redusere kraftfôrprisene. Illustrasjonsfoto: Norsk Landbruk
Felleskjøpet har i dag varslet at de vil redusere kraftfôrprisene. Illustrasjonsfoto: Norsk Landbruk

Fra 1.april økte Felleskjøpet Agri kraftfôrprisen med mellom 5 og 8 øre per kilo, avhengig av kraftfôrslag. Hovedårsaken til prisøkningen på fôrråvarer målt i norske kroner, var oljepriskrigen mellom Russland og Saudi-Arabia, som førte til at verdien av den norske krona sank. Da WHO erklærte pandemi ble det fokus på at utbruddet muligens kunne føre til problematisk logistikk, og påvirke internasjonal handel. Proteinråvarene, soyamel og rapsmel/rapskake økte dermed raskt i pris.

Etter flere måneder med ekstraordinære prisøkninger ligger det nå an til at kraftfõrprisene går noe tilbake. Felleskjøpet Agri har i dag varslet at de vil redusere prisene, men de går ikke tilbake til de samme nivåene som før virusutbruddet.

– Prisendringene fører nok ikke til at vi er helt tilbake til utgangspunktet, men en betydelig del av prisoppgangen er tatt ned igjen. Så varierer det ein del mellom ulike typer kraftfôr, sier fungerende direktør for landbruk i Felleskjøpet Agri, Bjørn Stabbetorp til Nationen.

Annonse

Stabbetorp sier prisendringene får effekt denne uka og at endringene er størst for fôrblandingene med størst innslag av importerte råvarer og protein.

For kyr og drøvtyggere er det ifølge Stabbetorp snakk om en nedgang på et par øre per kilo. På gris er det et priskutt på sju øre per kilo i fôr til purker, mens det er fire øre for fôr til slaktegris. På fjørfe skal prisnedgangen være mellom fem og sju øre per kilo for eggproduksjon og opp mot 12 øre per kilo for slaktekylling.

Neste artikkel

Går i bresjen for høyere norskandel