Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Legger 100 millioner ekstra på bordet

Den svenske Regjeringen kompenserer landbrukets økte dieselkostnader ytterligere

HANDLEKRAFTIG: Den svenske regjeringen har til nå, tidelt landbruket totalt 1,1 milliard Svenske kroner gjennom krisepakka.
HANDLEKRAFTIG: Den svenske regjeringen har til nå, tidelt landbruket totalt 1,1 milliard Svenske kroner gjennom krisepakka.

Midt i februar presenterte den svenske regjeringa ei krisepakke på en milliard svenske kroner som kompensasjon for de voldsomme kostnadsøkningene i landbruket. Nå legger nabolandet ytterligere 100 millioner kroner ekstra i potten.

700 millioner Svenske kroner av den opprinnelige krisepakka er allerede øremerka kompensasjon for bøndenes økte drivstoffkostnader. De ytterligere, 100 millioner kronene, skal gå til å senke dieselavgiftene enda mer. Dette ifølge det svenske landbruksbladet, ATL.

Den opprinnelige krisepakka tilsa en reduksjon i avgifta, tilsvarende to kroner per liter. Med nye 100 millioner på bordet, blir reduksjonen på 2,47 Svenske kroner per liter. Krisepakka for diesel trer i kraft den 1. juli, med virkning på et år. Dette vil si, om vi skal tro pressemeldingen fra den svenske regjeringen, at bøndene i prinsippet ikke vil betale noen avgift på dieselen de bruker i perioden.

Annonse

Finansutskottet - svenskenes svar på Finansdepartementet, jobber dessuten med et forslag fra Centerpartiet om at Riksdagen skal anmode regjeringa om ytterligere 1,5 milliarder i krisestøtte. Hva beslutningen omkring dette forslaget blir, skal i følge ATL, også være rett rundt hjørnet.

Neste artikkel

Kapital er kommet for å bli