Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NLR inngår avtale med Eikmaskin

Oppretter samarbeid mellom rådgivere og selgere for å bedre rådgivingen på tilgjengelig teknologi

Jens Gjølga (Eikmaskin/AGCO) og Jogeir M. Agjeld (NLR) vil utveksle kunnskap, for best mulig utnyttelse av teknologien. Foto: NLR
Jens Gjølga (Eikmaskin/AGCO) og Jogeir M. Agjeld (NLR) vil utveksle kunnskap, for best mulig utnyttelse av teknologien. Foto: NLR

For å bedre kunnskapen og rådgivingen rundt bruk av teknologi og presisjonsutstyr på spesifikke traktor- og redskapsmerker, har Norsk Landbruksrådgiving valgt å inngå en samarbeidsavtale med Eikmaskin, som er forhandler av traktormerkene Valtra, Fendt og Massey Ferguson.

Avtalen innebærer at det er opprettet kontakt mellom ti NLR-rådgivere og Eikmaskins selgere på de ulike utsalgsstedene i landet. Denne kontakten skal forbedre kunnskapsflyten om presisjonsutstyret, og hvordan teknologien kan brukes på best mulig måte helt fra informasjonen og anbefalingene fra dataprogrammene, og til innstilling av utstyret, for best mulig resultat ute i åkeren.

– Vi vil at de som kjøper utstyr av oss skal være trygg på at de får den hjelpen de trenger for å utnytte utstyret best mulig. Poenget er å gjøre det enklere å hente gevinsten fra teknologien. NLRs rådgivere opererer i grensesnittet mellom vår teknologi og andre systemer, og de har solide kunnskaper i overgangen mellom maskin og agronomi, sier Jens Gjølga, som ansvarlig for presisjonssystemene til eierselskapet til Eikmaskin, Agco.

Sist høst var ti av NLRs presisjonsrådgivere samlet på kurs hos Eikmaskin, der de fikk en solid innføring i hvordan man kan håndtere aktuelle datafiler, for at alt skal gå knirkefritt helt fram til teorien skal ut i praksis, skriver NLR i en pressemelding.

Annonse

– Et eksempel er at en rådgiver har en avtale med lokal maskinselger om at når det selges en ny plog, kan rådgiveren komme hjem til bonden og bistå med korrekt innstilling av plogen, forteller Jogeir M. Agjeld, som koordinerer presisjonsrådgiverne i landbruksrådgivinga.

For å sikre NLRs uavhengighet i en slik avtale med en kommersiell aktør, er det poengtert i avtaleteksten at NLR står fritt til å inngå tilsvarende avtaler med andre aktører, de kan gi samme råd til brukere av andre merker, og de har ingen rolle i salgsprosessen av utstyret.

Neste artikkel

Strålende respons for bærekraftpris