Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NMBU tilbyr intensivkurs

I august og september starter NMBU opp en rekke digitale kurs, som vanligvis er reservert for NMBUs studenter.

NMBU
NMBU

- Disse tilbudene er absolutt også åpne for bønder. I utgangspunktet er det krav om at de som skal ta disse kursene må ha generell studiekompetanse, men det er også mulig å søke om opptak på grunnlag av realkompetanse, sier Marianne Feddersen Heggelund på Senter for etter- og videreutdanning ved NMBU.

Gir 5 studiepoeng

Feddersen Heggelund forteller at disse kursene er en del av en felles dugnad blant universiteter og høgskoler for å gi arbeidsløse og permitterte etter koronakrisen ny kompetanse.

- Men disse kursene er åpne for alle, også bønder som er i full jobb. Kursene er i emner som kan være et ledd i å ta en bachelor eller master.

Annonse

Kursene, som starter i august og september, varer utover høsten og avsluttes med eksamen. Et fullført og bestått kurs gir 5 studiepoeng, noe som tilsvarer ca 150 timers total arbeidsinnsats.

Krever ikke fysisk oppmøte

Siden alle kursene er digitale, er det ingen krav til fysisk oppmøte. Det er ingen kursavgift. Deltakerne må kun betale semesteravgiften på 470 kroner.

Kursene som starter opp i august og september er på emner som prosjektledelse, økonomistyring, personlig økonomi, biovitenskap, etikk og miljøfilosofi, klimaøkonomi og finansiering og investering - bare for å nevne noen kurs.

Her er oversikten over kurstilbudene: https://www.nmbu.no/studier/evu/kurs/node/40200

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Vil øke kompetansen på produksjonsdyrhelse