Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk cheddar er tilbake

Tine-meieriet i Verdal har begynt å produsere norsk cheddar på norsk melk. Produksjonen skjer i samarbeid med Orkla, og vil brukes på pizzaen BigOne.

Markering på meieriet i Verdal, da Orkla godkjente osten til bruk på pizzaen BigOne. Fra venstre: Meierisjef Kjell Tronhus, Nestleder i Tines styre, Nils Asle Dolmseth, kulinarisk leder i Orkla, Marius Niva og konserndirektør i TINE, Terje Dørønningen Foto: Olav Håland

Tine sluttet å produsere norsk cheddar i 2011, og derfor er mesteparten av dagens cheddar importert. Nå har Tine-meieriet i Verdal bygget ut for å produsere osten på norsk melk igjen. Orkla har samarbeidet med Tine om utviklinga av den norske cheddaren og skal ha osten på pizzaen BigOne.

I første omgang skal det produseres ost på fem millioner liter melk, noe som tilsvarer 500 tonn ost.

– Det er en start, og vi tror produksjonen vil vokse. Vi har en idé om at det vil være mulig å øke til 3 000 tonn ost, sier kommunikasjonsrådgiver i Tine, Olav Håland.

Annonse

Ifølge en pressemelding på Tines nettsider, vil 3000 tonn ost kunne bety melk fra 160 norske melkebruk.

– Det er veldig positivt at vi produserer norsk ost på norsk melk, og at dette erstatter importert ost, synes Håland.

Det er veldig bra med økt produksjon av norsk ost, særlig i forbindelse med nedskaleringen av melk. Selv om det ikke er snakk om de størte mengdene melk, mener Håland at det er et lite bidrag, som kanskje kan vokse til nye initiativ.

Håland tror at muligheten for økt produksjon både ligger i økt salg til Orkla, men også at andre industrikunder og storhusholdnings- og dagligvaremarkedet, kan være potensielle kunder i framtida.

Cheddarproduksjonen i Verdal startet opp allerede tidligere i år, og til neste år vil BigOne med norsk cheddar være å få kjøpt i butikkene.

Neste artikkel

Arla gjør melkeprisen avhengig av klimainnsats