Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk Landbruk-Øystein inne på lista i maktkåring

De hundre mektigste i landbruket er kåret.

Øystein Heggdal er journalist i Norsk Landbruk, nå er han også kåret til den 99. mektigste i landbruket. Foto: Siri Juell Rasmussen

Hvem bestemmer egentlig over landbruket vi har i landet vårt? Og hvilke bånd har de til hverandre? Dette forsøker Bondebladet og avisa Nationen å svare på i sin kåring av de 100 mektigste i landbruket i Norge.

Mandag kveld denne uka var lista klar. Ikke uventet troner Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) på toppen av lista, tett etterfulgt av landbrukets ubestridte toppbyråkrat Leif Forsell.

Men det er også noen nye navn. Her finner vi vår egen journalist Øystein Heggdal på plass nummer 99, på plassen før blogger Sopie Elise Steen Isachsen som er tildelt plass nummer 100.

SE HELE LISTA HER

– Synlig stemme

I tillegg til å jobbe som journalist i Fagbladet Norsk Landbruk, er Heggdal spaltist i riksaviser som Klassekampen og Nationen.

«Han er en sterk talsmann for konvensjonelt landbruk og GMO» heter det i begrunnelsen fra juryen.

Annonse

– Øystein Heggdal har blitt en tydelig og synlig stemme, med sine kronikker og spalter i ulike medier og opptreden på Dagsnytt 18, sier jurymedlem Linda Sunde i Bondebladet.

Nysgjerrig på hva Øystein skriver om?

Konspirasjonsteorier om glyfosat på NRK

Hva kan vi gjøre for biene?

Rasjonell GMO-debatt søkes

Adjø til soyadebatten

PS: Ansvarlig redaktør i Norsk Landbruk, Iver Gamme, er nummer 76 på lista over landbrukets 100 mektigste.

bondebladet.no og nationen.no kan du se informasjon om hvilke verv personene har, hvilke relasjoner som eventuel finnes mellom personene på lista, og hvilke aksjer de eventuelt eier og hva slags produksjonstilskudd de eventuelt mottar. Informasjonen er hentet fra offentlige registre.

Neste artikkel

Forlenger tollfritaket på grovfôr