Som følge av strømkrisa, og manglende strømstøtte til næringslivet, har Norturas kostnader til slakt og pakking av egg gått betydelig opp i sommer, skriver de i en pressemelding. Disse kostnadene dekkes opp av hvert enkelt dyreslag i form av et slaktetrekk i oppgjøret. Normalt justeres trekket to ganger i året, men på grunn av den spesielle kostnadsøkningen, så Nortura seg nødt til å skru opp trekket fra 5. september. Det medfører at slakteprisen ut til produsent nå går ned.
For sau, ungsau og lam gikk også grunntilskuddet og engrosprosen ned fra 5. september.
– Denne ekstrakostnaden som nå belastes bonden skulle vi veldig gjerne vært foruten. Men så lenge det fortsatt ikke er tegn til noen strømstøtteordning for næringslivet har dessverre Nortura ikke noe annet valg, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i pressemeldinga.
Nortura presiserer også at kostnadsøkning knytta til andre deler enn slakteprosessen, ikke skal belastes produsent, men skal tas ut i markedet.