Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura tar tak i saueoverskuddet

Etter at NRK tok opp problemet med overskudd av sauekjøtt, i serien Matsjokket, kan Nortura melde om en økning i antall henvendelser fra forbrukere som vil ha kjøttet.

Medias fokus på overskuddslagrene av sauekjøtt, har ført til økt etterspørsel hos både butikker og slakterier. Arkivfoto: Norsk Landbruk
Medias fokus på overskuddslagrene av sauekjøtt, har ført til økt etterspørsel hos både butikker og slakterier. Arkivfoto: Norsk Landbruk

I en pressemelding skriver Nortura at det økte fokuset på saueoverskuddet har gitt dem flere muligheter til å få omsatt sauekjøttet. Fordi også dagligvaremarkedet har opplevd økt påtrykk fra kunder som vil ha saueprodukter, har Nortura kunnet øke salget av sau til butikkene. Salg av blant annet fårikålkjøtt og fårepølser øker, og både rødvin- og portvinsmarinert fårefilet fra Gilde er nå ute i butikkene. Nortura skriver også at de er i gang med å produsere flere nyheter av sauekjøtt, som for eksempel saueburger og fårefrikassé.

Donasjon og eksport

Annonse

Som et tiltak mot overskuddet har Nortura også bestemt seg for å gi bort 10 tonn med sauekjøtt til Matsentralen. Matsentralen jobber med å flytte overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner, som deler ut matvarer til vanskeligstilte. I tillegg skal Noridane Foods AS, som er et datterselskap av Nortura, eksportere 1000 tonn sauekjøtt til det arabiske landet Oman. Ifølge Nortura er begge disse tiltakene satt i gang for å redusere mengde kjøtt som må fryses på lager.

Kjøp fra medlemsbutikker

Som medlem i Nortura, kan du nå få kjøpt ferske saueslakt i norturas medlemsbutikker. Det vil ikke være mulig å spesifikt bestille slakt fra egen besetning, men det er ingen begresning på hvor mye kjøtt man kan kjøpe. Slaktene vil kunne kjøpes til engrospris. Hvis medlemsbutikken din ikke slakter sau, vil det være mulig å kjøpe frosne saueslakt.

Neste artikkel

Nå må du bestille signalmerker selv