Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt opplegg for kontrollprøver

I vår skal Tine innføre et nytt system for levering av husdyrkontrollprøver.

Når det er på tide å bytte til nytt system, kommer melkebilsjåførene til å legge igjen slike kassetter til melkeprøvene. Foto: Øystein Syrstad, Tine
Når det er på tide å bytte til nytt system, kommer melkebilsjåførene til å legge igjen slike kassetter til melkeprøvene. Foto: Øystein Syrstad, Tine

Nå skal pappeskene som brukes for å sende inn kontrollprøvene erstattes. Splitter nye, resirkulerbare kasetter som begrene med melkeprøver skal settes i, skal rulles ut i løpet av våren. Tine melder at den nye løsninga vil innføres på forskjellige tidspunkt i ulike deler av landet. Først ut er Vestlandet og Sørlandet i uke fem, mens Østlandet og Midt-Norge kan forvente å komme i gang i henholdsvis uke åtte og elleve. I Nord vil melkeruter rundt Storsteinnes få teste ut systemet fra uke åtte, mens resten av regionen vil begynne fra uke 17.

SJÅFØRENE KOMMER MED NYE KASSETTER

Melkebilsjåføren kommer til å sette igjen kasetter og prøvebeger når det er klart for å begynne med den nye ordningen i ditt område. Ved hver henting vil sjåførene sette igjen nye, reine prøvebeholdere. Tine skriver at det vil være et reservelager i melkebilene, slik at du kan henge opp lapp på melketanken, dersom du har behov for flere prøvebegere. Som vanlig må du tilsette bronopoltabletter, som du selv må bestille hos Tine.

SPARER TRE MILLIONER KRONER

Annonse

Den nye løsninga gjør at melkeprøvene ikke trenger å tas ut og inn av kassettene før prøvene er analysert.

– Dette vil forenkle hverdagen for deg som mjølkeprodusent og effektivisere prøvehåndteringen i TINE, sier fagsjef i Melkekvalitet og service, Ken Lunn, i pressemeldinga.

Han forklarer at omlegginga er forventet å gi Tine en kostnadsreduksjon på omtrent tre millioner kroner i året. I tillegg vil de nye, gjenbrukbare kassettene spare miljøet.

For stabil transport, oppfordrer Tine melkeprodusentene til å fylle kassettene helt opp med prøvebokser, selv om noen av prøveboksene skulle være tomme. Tine skriver videre at det er viktig at prøveboksene settes riktig ned i kassettene. Hakket i begeret skal dyttes ned i en flik i kassettene. Her kan du se film som forklarer hvordan prøveboksene skal plasseres.

Neste artikkel

Går i bresjen for høyere norskandel